Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος που σκότωσε την Τρίτη 19 παιδιά και δύο δασκάλους μέσα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ 'Αμποτ.

Σύμφωνα με το CNN o κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε ότι πριν από τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Ουβάλντε, στο Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο δασκάλες,  ο 18χρονος ένοπλος μοιράστηκε τα σχέδιά του στο Facebook περίπου 30 λεπτά πριν φτάσει στο σχολείο.

Ένας εκπρόσωπος του Meta, δήλωσε όμως ότι τα μηνύματα του μακελάρη ήταν ιδιωτικά.

Ο 18χρονος δημοσίευσε διαδοχικά ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα πυροβολούσε τη γιαγιά του, στη συνέχεια ένα άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρίνιζε ότι την πυροβόλησε και το τρίτο αφορούσε στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο.

Ο Άμποτ είπε ότι στο πρώτο μήνυμα, ο μακελάρης έγραψε: «Πάω να πυροβολήσω τη γιαγιά μου». Ο ίδιος είπε αργότερα: «Πυροβόλησα τη γιαγιά μου» και 15 λεπτά πριν από την αιματηρή επίθεση έγραψε: «Πάω να πυροβολήσω ένα δημοτικό σχολείο», σύμφωνα με τον Άμποτ που περιέγραψε τα μηνύματα ως αναρτήσεις.
Δεν υπήρχε γνωστό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας για τον ένοπλο, ούτε φαίνεται να είχε ποινικό μητρώο, δήλωσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου.

O δράστης «δεχόταν bullying για το τραύλισμά του» και «γινόταν σταδιακά πιο βίαιος»

«Φως» στο προφίλ του νεαρού άνδρα που έβαλε τέλος με κτηνώδη τρόπο στη ζωή 19 παιδιών και 2 δασκάλων στο δημοτικό σχολείο Robb στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας δίνει η μαρτυρία ενός πρώην συμμαθητή του, με τον οποίο ο Σαλβαδόρ Ράμος φέρεται να κρατούσε επαφές, ακόμα και αφού παράτησε το σχολείο. Σύμφωνα με τον νεαρό, που μίλησε στο CNN, εκείνος και ο Ράμος είχαν αρκετά κοντινή σχέση: έπαιζαν μαζί παιχνίδια στο Xbox και αντάλλαζαν μηνύματα για κάμποσο καιρό, προτού τελικά απομακρυνθούν.

Ο πρώην συμμαθητής του 18χρονου που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι ο Ράμος δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του, και για το γεγονός ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή. «Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Με τον καιρό οι δύο φίλοι απομακρύνθηκαν, αλλά ο Ράμος του έστελνε κατά καιρούς μηνύματα, λέγοντάς του τα νέα του. Τέσσερις μέρες πριν το μακελειό της Τρίτης, ο Ράμος του έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά. «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα “φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;”, και εκείνος μου απάντησε “μην ανησυχείς”», είπε ο νεαρός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook