Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης και παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον.

Την πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον με αφορμή το κορωνοπάρτι, σε σύνολο 359 καταψήφισαν 211 βουλευτές των Τόρις, ενώ την υπερψήφισαν 148.

Όρθιος, αν και τραυματισμένος βγήκε από την εσωκομματική πρόταση μομφής ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε τη διαδικασία με 211 ψήφους υπέρ και 148 κατά. Αυτό σημαίνει ότι για τουλάχιστον 12 μήνες, δεν θα μπορεί να κατατεθεί άλλη πρόταση μομφής εναντίον του.

Nωρίτερα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές του να τον στηρίξουν, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι ώρα για το κόμμα να σταματήσει να «ομφαλοσκοπεί».

Πριν από τη συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος, είχε απευθύνει σε όλους μία επιστολή.

Ακριβώς στις 8 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η προσέλευση των Τόρις στις κάλπες που είχαν στηθεί σε αίθουσες του βρετανικού κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης προς τον ηγέτη του κόμματος και Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η ψηφοφορία διήρκεσε δύο ώρες, δηλαδή έως τις 10 το βράδυ και το αποτέλεσμα ανακλοινώθηκε τις 11 το βράδυ.
Ο Sir Graham Brady, πρόεδρος της Επιτροπής 1922 που έλαβε τις επιστολές των βουλευτών, δήλωσε στις 23:00 ώρα Ελλάδος: «Μπορώ να ανακοινώσω ότι το κοινοβουλευτικό κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», για το αποτέλεσμα της διαδικασίας της πρότασης μομφής και της ψήφου εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αναφέρει ο Guardian ο Τζόνσον έχει χάσει την υποστήριξη μεγαλύτερου ποσοστού της κοινοβουλευτικής ομάδας απ’ ό,τι η Τερέζα Μέι όταν αντιμετώπισε ψήφο δυσπιστίας το 2018.

Μέσα σε οκτώ μήνες από εκείνο το αποτέλεσμα, υπενθυμίζει με νόημα ο Guardian, η Μέι αποχώρησε.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με την κοινοβουλευτική του ομάδα ο κ. Τζόνσον είχε δηλώσει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απαρίθμησε ως επιτυχίες του, μεταξύ άλλων, το Brexit και το χειρισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook