Ομόφωνα και οι 4 Ευρωπαίοι ηγέτες, Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν, Μάριο Ντράγκι και Κλάους Γιοχάνις τάχθηκαν υπερ της «άμεσης» απόδοσης στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι και οι τέσσερις ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι παρόντες στο Κίεβο υποστήριξαν την ιδέα να δοθεί «άμεσο» καθεστώς υποψηφίου στην ΕΕ στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις.

Συγκεκριμένα ο Μακρόν είπε: «Και οι τέσσερις υποστηρίζουμε το άμεσο καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ».

Επιπλέον ο Μακρόν ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα εντείνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Στα όπλα αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμη 6 συστήματα μεγάλου βεληνεκούς Caesar.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντράγκι είπε ότι το κύριο μήνυμά του κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο ήταν ότι η Ιταλία θέλει να δει την Ουκρανία ως μέρος της ΕΕ.

Ο Σολτς δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία όσο χρειάζεται, περιγράφοντας τον αγώνα του Κιέβου ενάντια στη ρωσική εισβολή ως «ηρωικό».

Η Γερμανία είχε δεχθεί 800.000 Ουκρανούς πρόσφυγες και επίσης υποστηρίζει την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά, ανέφερε ο Σολτς, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό όσο η Ουκρανία χρειάζεται την υποστήριξή μας».

«Η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του επανέλαβε είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης.

Όσο περισσότερα όπλα λάβει η Ουκρανία από τη Δύση, τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να απελευθερώσει την κατεχόμενη γη της, είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι πρότεινε στους τέσσερις ηγέτες περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook