Τι δείχνουν τα exit poll για τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία .

Η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη Ensemble λαμβάνει 224 έδρες στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός FR2.

Η αριστερή πολιτική παράταξη Nupes του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβανει 149 έδρες, η παράταξη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν 89 ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα κανένα κόμμα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το exit poll από το Βέλγιο

Οι δημοσκοπήσεις της βελγικής εφημερίδας Le Soir εμφανίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας  να μην πετυχαίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Την ίδια ώρα η αποχή κυμαίνεται ψηλά και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 54%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που επικαλείται η Soir, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν (Ensemble) φέρεται να απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία, αφού εκτιμάται ότι θα εκλέξει από 208 έως 248 έδρες (289 έδρες είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η πλειοψηφία).

Οι Nupes, η Αριστερή Συμμαχία υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν, εκτιμάται ότι θα εκλέξει 163 έως 203 έδρες, ενώ το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα μπορούσε να επιτύχει ιστορικό αριθμό εδρών (μεταξύ 67 και 90).

Κυριαρχία Μελανσόν στα υπερπόντια εδάφη

Ένα πρώτο δείγμα εκλογικών αποτελεσμάτων έφθασε στη Γαλλία με προέλευση από τα υπερπόντια διαμερίσματά της -όπου οι κάλπες έχουν ήδη κλείσει- και ειδικότερα τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Γουιάνα.

Διαμερίσματα με έντονες ιδιομορφίες και τοπικούς εκλογικούς συνδυασμούς, που σε γενικές γραμμές κλίνουν προς τα αριστερά, αφού στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έφεραν πρώτο τον Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος στο σύνολο της Γαλλίας ήλθε δεύτερος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η παράταξη του Μελανσόν εμφανίζεται να επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εκλέγοντας τους οκτώ εκ των εννέα υποψηφίων της.

Η παράταξη της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν χάνει τρεις έδρες με πλέον εμβληματική αυτή της Γουαδελούπης όπου η υφυπουργός Ζιουστίν Μπενίν απέτυχε να εκλεγεί και συνεπώς θα πρέπει τώρα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του Μακρόν.

Πού θα φτάσει η αποχή

Τα γαλλικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι η αποχή θα φτάσει στο 54%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook