Οι ηγέτες της G7 θυμήθηκαν μια παλιότερη φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν να ποζάρει ημίγυμνος πάνω σε άλογο.

Οι ηγέτες της G7 χλεύασαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν κάθισαν για το επίσημο μεσημεριανό γεύμα τους την Κυριακή με αφορμή την ημίγυμνη φωτογραφία του πάνω στο άλογο στα βουνά της περιοχής Tyva της Σιβηρίας κατά τη διάρκεια των διακοπών του το 2009.


«Σακάκια; Μπουφάν έξω; Να βγάλουμε τα ρούχα μας;». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ρώτησε καθώς καθόταν στο τραπέζι με τους συναδέλφους του ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

«Ας περιμένουμε να βγάλουμε την φωτογραφία», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ποζάροντας για μία επίσημη φωτογραφία στη διάρκεια του γεύματος , οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να βγάλουν τα σακάκια τους. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν», είπε ο Τζόνσον.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που ήταν στο γεύμα, προτίμησε να μην συμμετέχει στα περιπαιχτικά σχόλια σε βάρος του Ρώσου ομολόγου του.

Πάντως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στην αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία των G7, οι ηγέτες έβγαλαν μόνο τις γραβάτες τους ποζάροντας με τα σακάκια τους.

Νωρίτερα οι ηγέτες της G7 στη Σύνοδο Κορυφής που έλαβε χώρα στη Γερμανία συζήτησαν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν ένα σχέδιο 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια έργα υποδομής της Κίνας στη Σύνοδο Κορυφής τους στη Γερμανία

Το τεράστιο αυτό πακέτο έρχεται λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας ότι το Πεκίνο κερδίζει επιρροή κατασκευάζοντας δρόμους, γέφυρες και αεροδρόμια σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν δεσμεύει 200 δισεκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία Περιλαμβάνουν ηλιακά έργα στην Αγκόλα και εργοστάσιο εμβολίων στη Σενεγάλη.

Συνολικά, τα κράτη της G7 θα δεσμεύσουν 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την προσπάθεια τα επόμενα πέντε χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας την επένδυση ανθρωπιστική, οικονομική και για λόγους ασφάλειας.

Τα χρήματα θα δαπανηθούν σε διάφορους τομείς, όπως η υγεία, το κλίμα, η ενέργεια και η ισότητα των φύλων.

«Αυτές οι στρατηγικές επενδύσεις είναι τομείς ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινή μας παγκόσμια σταθερότητα, υγεία και ασφάλεια υγείας, ψηφιακή συνδεσιμότητα, ισότητα και ισότητα των φύλων, κλίμα και ενεργειακή ασφάλεια», είπε ο Μπάιντεν.

Υποστήριξε ότι η επένδυση θα τονώσει την οικονομία των ΗΠΑ και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G7 παρενέβη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι που ζήτησε περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στρατιωτική βοήθεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook