Πανικός επικράτησε στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη, όταν ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί .

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε απόψε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Ο δράστης του μακελειού στο εμπορικό κέντρο που ήταν κατάμεστο κοντά στο κέντρο της Κοπεγχάγης , ένας 22χρονος Δανός συνελήφθη. Όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός.


Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας πάντως δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

H δήμαρχος της πόλης, Σόφι Άντερσεν, έγραψε στο Twitter ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα πόσοι είναι οι τραυματίες ή οι νεκροί, αλλά είναι πολύ σοβαρό συμβάν».


Δεκάδες άτομα έχουν σκοτωθεί και άλλα τόσα τραυματιστεί στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.


O δράστης συνελήφθη, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης σε ανάρτησή της στο Twitter γράφει ότι αστυνομικοί στάλθηκαν στο εμπορικό κέντρο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλη, λειτουργεί από το 2004 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Δανία.


Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Εkstra Bladet ότι η αστυνομία έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και φώναξε σε έναν άνδρα να «ρίξει το όπλο».

Η Έμιλι Γιέπεσεν και η Άστριντ Κόφεντ Γιόργκεσεν, 20 ετών και οι δύο, βρίσκονταν μέσα στο Field’s όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Δεν καταλάβαινες τι συνέβαινε. Ξαφνικά επικράτησε χάος. Είχαμε καθίσει για να φάμε και ξαφνικά είδαμε ανθρώπους να τρέχουν. Αρχικά σκεφτήκαμε, γιατί τρέχουν αυτοί; Και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς», είπε η Γιέπεσεν.

«Όλοι όσοι βρίσκομασταν στο εστιατόριο στριμωχτήκαμε στην κουζίνα και μετά ακούσαμε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς», είπε η φίλη της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook