Τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας την πανδημία του κορωνοϊού σχολίασε, με αιχμηρό λόγο, ο Θανάσης Λάλας.

Μιλώντας στον Alpha 98,9, ο Θανάσης Λάλας είπε: «Νομίζω ότι στην προσπάθεια να έχουν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις αποτελέσματα, δηλαδή οφέλη, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, χάνουν την αξιοπιστία τους. Όλες οι πλευρές. Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό για τους ανθρώπους. Επίσης, είναι ένα θέμα που είναι δύσκολο να το διαχειριστεί οποιοδήποτε κόμμα, οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι μια ειλικρίνεια και μία στάση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο, σε αυτό το πράγμα το άπιαστο, που δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε, γιατί δεν το έχουμε αντιμετωπίσει ξανά », υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Αντί, λοιπόν, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αντιμετωπίζουν αυτό το πράγμα σαν κάτι το οποίο δεν τον ξέρουν, αλλά προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν, προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πολιτικά οφέλη ή με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν πολιτικό κόστος. Δεν γίνεται αυτό το θέμα να τι αντιμετωπίζεις χωρίς πολιτικό κόστος».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος διέκρινε κάτι ξεχωριστό τα τελευταία 15 χρόνια, είτε από τους πολιτικούς είτε από τον κόσμο του πολιτισμού και της τέχνης, απάντησε: «Εχουμε χάσει την πνευματικότητά μας, γιατί προσπαθούμε με μεγάλη ταχύτητα να είμαστε πάντα παρόντες και κερδισμένοι. Σε περίπτωση που ο άνθρωπος δεν κάνει μια ειδική άσκηση στην ήττα, δεν πρόκειται ποτέ να νικήσει. Η ήττα είναι αυτή που σε μαθαίνει πώς θα νικήσεις. Εδώ μάθανε όλοι να είμαστε συνεχώς νικητές. Οι άνθρωποι του δωμάτιου της εξουσίας πιστεύουν ότι την ώρα που μπαίνουν σε αυτό το δωμάτιο ότι θα μείνουν χρόνια. Δεν καταλαβαίνουν ότι τελειώνει αυτό το πράγμα, άρα μέσα σε αυτό το λίγο, τι μπορώ να κάνω ωφέλιμο, μια που βρέθηκα εδώ; Τους πιάνει ένας πανικός, Αν μπεις σήμερα στο δωμάτιο εξουσίας κι ακούσεις από τους παρατρεχάμενους και από τους ανθρώπους που είναι εκεί μέσα ότι θα πάρουν και τις επόμενες εκλογές. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Κάποια στιγμή θα φύγουν. Το ζητούμενο είναι να κάνω κάτι τώρα που μπορώ. Αυτό το πράγμα το χάνουν οι άνθρωποι που είναι μέσα στο δωμάτιο εξουσίας. Αυτή η έλλειψη πνευματικότητας δημιουργεί και το μεγάλο πρόσβλημα, γιατί οι άνθρωποι που είναι εκεί μέσα δεν γνωρίζουν, ή καλύτερα δεν αντιμετωπίζουν τα πράγματα σαν, αν θέλετε, περαστικοί. Το δωμάτιο εξουσίας δεν είναι μόνιμη κατοικία για κανέναν. Όλοι είναι περαστικοί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook