Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά στην ΕΡΤ1 φέτος και το γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο σε ένα «Μουσικό Κουτί» με καλεσμένη την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μαζί της και ο Χρήστος Μάστορας από τις ΜΕΛΙSSES.

Kαι οικοδεσπότες της γιορτής ο Νίκος και η Ρένα, που δεν έχουν πια επίθετα καθώς η οικειότητα μεταξύ τους, κάθε Τετάρτη βράδυ στις 22:00,τους κάνει αχώριστους.

Χθες η εκπομπή σκαρφάλωσε στο Νο1 των Trendingtopics στο Twitter, ξεπερνώντας για αρκετή ώρα ακόμη και το «Survivor»και τις «Άγριες Μέλισσες»! Σημειωτέον δε ότι κάθε Τετάρτη είναι μέσα στην πρώτη τριάδα και μερικές φορές και στην πρώτη θέση και με την συμμετοχή της Αλκηστις (φίλη από τα παλιά κι αυτή) πως να μην φτάσει την πρωτιά.

Ποιος να αντισταθεί στο κέφι τους με τα Βαλκανικά του Μπρέγκοβιτς, στον τζαζ Διονυσίου και Ακη Πάνου, στις heartbreakingμπαλάντες όπως το «Διθέσιο» ή ο «Άγγελος Μου»? Πως να μην σηκωθείς όρθιος απ’ την ένταση στο «Χειροκρότημα» ή το «Ζήτα μου ότι θες».

Ξεσηκώθηκε το Twitter, να δεσμευτεί ο Νίκος (που είναι online και τουιτάρει εκείνη τη στιγμή) ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί του χρόνου, ότι πρέπει να κάνουν συναυλία, δίσκο, και παρέα μαζί μας με κάθε τρόπο. Το κοινό του Κουτιού αγκάλιασε και τον ταλαντούχο Χρήστο Μάστορα από τις ΜΕΛΙSSES στο «Κύμα» ή στο «Είμαι Αλλού» και τον αποθέωσε στις ξένες διασκευές όπως το «RareGroove» του StevieWonder ή το «Imagine» του Lennon.

To Mουσικό Κουτί ανοίγει 2 ώρες κάθε εβδομάδα που συμπυκνώνουν όλο το DNAτης Δημόσιας τηλεόρασης που «θέλουμε και μας αξίζει» όπως ανηρτήθηκε στο Twitter με ψυχαγωγία, διασκέδαση, γνώση και διακριτική ελαφρότητα, οριακά σαν τον τριποδισμό του Χόρν όταν κατηφόριζε την Ηρώδου στην Κάλπικη Λίρα. Ούτε κραυγαλέα επιφωνήματα, ούτε επιτηδευμένο κέφι και ώπα, ούτε extra «αγάπη μουυυυυ». Το Μουσικό Κουτί κάνει και κάτι άλλο μοναδικό στην ελληνική τηλεόραση. Ανοίγει και μια μικρή πόρτα (που ελπίζουμε να μεγαλώσει του χρόνου) στην ξένη μουσική. Όταν στην ίδια εκπομπή ακούς Ακη Πάνου και GraceJonesή Radioheadκαι Διονυσίου το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να βγάλεις το καπέλο σου στη μπάντα και τον κο Δίσκο που την διευθύνει. Και να ανοίξεις τα μυαλά σου τα μάτια σου και τα μάτια των άλλων να το βάλουν να το (ξανα)δούν στο ERTFLIX.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook