Τι επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκδότης των Παραπολιτικών

Την απόφαση της κυβέρνησης για «μίνι lockdown» στα Χανιά από την Παρασκευή, σχολίασε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης.

Ο κ. Κουρτάκης χαρακτηρίζει την απόφαση σωστή, επιβεβλημένη και «μονόδρομο» καθώς, όπως επισημαίνει, δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να επισημάνει την ορθότητα του μέτρου.

«Η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια της ανοχής κυρίως όμως της λογικής», αναφέρει ο εκδότης των Παραπολιτικών.

Θεωρεί πως το lockdown ίσως να αναχαιτίσει την δυναμική της πανδημίας και συνάμα τον παραλογισμό, υπογραμμίζοντας πως δεν αποτελεί μαγκιά η αμφισβήτηση της επιστημονικής κοινότητας, το καθολικό «όχι» στον εμβολιασμό, το αντριλίκι με τις κούπες (πίνουν από το ίδιο ποτήρι ποτό) και οι πυροβολισμοί στον αέρα που στοχεύουν δήθεν τον κορωνοϊό.

«Ας προτάξουμε την λογική και ας αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Ας αφήσουμε για την επόμενη χρονιά τα πανηγύρια και τις κούπες. Για όλα αυτά έχουμε χρόνο…», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κουρτάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του εκδότη των Παραπολιτικών

«Το μίνι lockdown που επιβάλλεται στα Χανια από αύριο, ήταν μια επιβεβλημένη και σίγουρα σωστή απόφαση. Και δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να επισημάνει την ορθότητα του μέτρου. Η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια της ανοχής κυρίως όμως της λογικής. Ο κόσμος συμπεριφέρονταν σαν να μην υπήρχε κορωνοιος.

Την επόμενη κάθε εκδήλωσης διαπιστώνονταν δεκάδες κρούσματα. Το lockdown ίσως να αναχαιτίσει την δυναμική της πανδημίας και συνάμα τον παραλογισμό. Γιατί δεν αποτελεί μαγκιά η αμφισβήτηση της επιστημονικής κοινότητας, το καθολικό «όχι» στον εμβολιασμό, το αντριλίκι με τις κούπες (πίνουν από το ίδιο ποτήρι ποτό) και οι πυροβολισμοί στον αέρα που στοχεύουν δήθεν τον κορωνοιό. Δυστυχώς για τα Χανιά την ανευθυνότητα των λίγων, την πληρώνουν οι πολλοί μα κυρίως οι συνεπείς. Η κυβέρνηση ακούγοντας την επιστημονική κοινότητα δεν είχε άλλη επιλογή. Το μίνι lockdown ήταν μονόδρομος.

Και τώρα, όσο πιο γρήγορα προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, τόσο πιο σύντομα θα αρθούν τα μέτρα. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να πληρώσουμε την ανευθυνότητα των λίγων πανάκριβα και μάλιστα χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει το χρόνο που θα τελειώσει η περιπέτεια. Ας προτάξουμε την λογική και ας αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Ας αφήσουμε για την επόμενη χρονιά τα πανηγύρια και τις κούπες. Για όλα αυτά έχουμε χρόνο…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook