Οδηγίες του ΕΔΟΕΑΠ για το πού και πώς γίνονται τα rapid test για τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο ΕΔΟΕΑΠ υπενθυμίζει στα Μέσα Ενημέρωσης το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που διενεργεί  έναντι του covid-19 με rapid test από το Δεκέμβριο. Απευθύνεται σε όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικά, εστιάζοντας στους εργαζομένους που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. O Οργανισμός καλεί εκ νέου τα Μέσα να υποδείξουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους τους.

Τα τεστ διενεργούνται εντός του ΕΔΟΕΑΠ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ στην περιφέρεια η κάλυψη γίνεται μέσω συμβεβλημένων κέντρων (όπως, για παράδειγμα, τo Iatrica). Παράλληλα ο Οργανισμός αποστέλλει τεστ στα ΜΜΕ που διαθέτουν ιατρική υποδομή, ώστε να γίνονται εντός των κτηριακών τους εγκαταστάσεων.

Ο προληπτικός έλεγχος επαναλαμβάνεται ανά 15ήμερο.

Υπενθυμίζεται ότι τα Μέσα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να δηλώσουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να επικοινωνεί μαζί τους για τον ορισμό του ραντεβού.

Εξυπακούεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι που εκδηλώνουν ύποπτα συμπτώματα θα πρέπει πρωτίστως να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε -εφόσον χρειαστεί- να παραπεμφθούν σε rapid test”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook