Έρχεται το ηλεκτρονικό επίδομα «super market pass» σε μια προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης των ευάλωτων νοικοκυριών έναντι της ακρίβειας.

Η προπληρωμένη κάρτα του «super market pass», σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς, θα καλύπτει όλο το φάσμα αγορών στα σούπερ μάρκετ.

Πολύ πιθανό λένε στην κυβέρνηση ,ώστε να κατευθυνθούν τα χρήματα μόνο για σούπερ μάρκετ.
Η αξία της κάρτας, θα είναι 200-250 ευρώ για 1.700.000 ευάλωτους πολίτες.

Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν, ότι «ίσως πάμε σ αυτό το μοντέλο, ώστε η άϋλη προπληρωμένη κάρτα να γίνει θεσμός μόνο για αγορές που σχετίζονται με την διατροφή».

Δεν αποκλείεται να έχουμε και ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη αυτή, που αποτελεί στοχευμένη στήριξη των πολιτών.

Επαφές έχουν ξεκινήσει ώστε σύντομα όλα τα επιδόματα να πιστώνονται σε προπληρωμένη κάρτα, αντί μετρητών.

Η κίνηση αυτή έχει σχέση με την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας καθώς χιλιάδες νοικοκυριά θα έχουν να αντιμετωπίσουν κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής … Η κάρτα αυτή κατά τους ειδικούς θα φέρει αποτέλεσμα ώστε να αποκρουστούν οι ανατιμήσεις.

Η αξία της θα είναι 200-250 ευρώ για 1.700.000 ευάλωτους πολίτες, ανέργους, ΑΜΕΑ, ΚΕΑ ,χαμηλόμισθους χαμηλοσυνταξιούχους μονογονεικές οικογένειες πολύτεκνες οικογένειες. Δηλαδή οριζόντια στήριξη.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει εναλλακτική λύση κατάθεσης των χρημάτων στην Τράπεζα με λιγότερα όμως χρήματα….

Στο γενικό σχεδιασμό στήριξης πάμε στην κάρτα πληρωμών για σούπερ μάρκετ, επιχορήγηση ρεύματος, και απομάκρυνση από το επίδομα καυσίμων, καθώς έρχεται λόγο χειμώνα το αυξημένο επίδομα θέρμανσης.
Η προπληρωμένη κάρτα του «super market pass» θα καλύπτει όλο το φάσμα αγορών στα Σούπερ Μάρκετ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook