ΑΑΔΕ: 270.000 πολίτες κι επιχειρήσεις χωρίς επιστροφή φόρου που δικαιούνται, διότι δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, καθώς δεν έχουν δώσει τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού – Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ
Μπορεί τη φετινή χρονιά οι επιστροφές φόρου εισοδήματος να έχουν βεβαιωθεί και πιστωθεί ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά, παρ΄ όλα αυτά, 270.000 πολίτες κι επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην έχουν λάβει τα χρήματα ή τον συμψηφισμό που δικαιούνται.
Ο λόγος;
Διότι εξακολουθούν να μην έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους στον λογαριασμό τους, στην ψηφιακή πύλη myAADE.
Μάλιστα, για 130.000 από αυτούς, οι επιστροφές φόρου έχουν ετοιμαστεί και το μόνο εμπόδιο για να καταβληθούν τα χρήματα είναι μη δήλωση ΙΒΑΝ.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ τους έχει καλέσει ήδη με e mail και με μήνυμα στον λογαριασμό τους να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους άμεσα και να πιστωθούν την επιστροφή. Από τους 307.000 φορολογουμένους που έλαβαν mail, μολις 35.000 έχουν δηλωσει ΙΒΑΝ μέχρι στιγμής.
Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους καλεί, για ακόμα μια φορά, να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, για να λάβουν το ποσό επιστροφής, το οποίο δικαιούνται.
Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών taxisnet.
Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e mail, που υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την ΑΑΔΕ ή τη ΔΟΥ τους («την Εφορία σας», όπως αναφέρουν συχνά), το οποίο τους ζητά πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού, για να λάβουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link)για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ. Αυτά τα μηνύματα ΔΕΝ προέρχονται από την ΑΑΔΕ, είναι παραπλανητικά και πρέπει να τα διαγράφουν αμέσως.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
- Αντώνης Σρόιτερ: H αποκάλυψη της συζύγου του για την ερώτηση που έκανε στο ChatGPT
- «Δεν έχω ιδέα για τα ροζ πάρτι στο Ντουμπάι», λέει η 26χρονη αστυνομικός για την καταγγελία σε βάρος της
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook