ΕΣΑ: Ζητεί μείωση ενοικίου 100% στα κλειστά υποκαταστήματα λιανικής
Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχει προκύψει πρόβλημα με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και τη σχετική δήλωση covid.
Επιστολή με αίτημα τη διευθέτηση του θέματος της μείωσης των ενοικίων κατά 100% των υποκαταστημάτων λιανικής πώλησης που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, ανεξαρτήτως του κύριου ΚΑΔ της επιχείρησης έστειλε την Τετάρτη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχει προκύψει πρόβλημα με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και τη σχετική δήλωση covid.
Όπως σημειώνεται: «Πολλές επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο ΚΑΔ χονδρική πώληση, αλλά παράλληλα διατηρούν με το ίδιο ΑΦΜ και υποκαταστήματα που είναι δηλωμένα με ΚΑΔ λιανικής πώλησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δήλωση μείωσης του ενοικίου του υποκαταστήματος.
Αν και το υποκατάστημα λιανικής πώλησης έχει κλείσει με κρατική εντολή και θα δικαιούτο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο μείωση 100% του ενοικίου, εντούτοις στις υποβαλλόμενες από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων δηλώσεις covid αναγνωρίζεται μόνο ο κύριος ΚΑΔ της χονδρικής, με μείωση 40% που ουσιαστικά αφορά την έδρα της επιχείρησης και δεν αναγνωρίζεται η μείωση 100% για το υποκατάστημα λιανικής πώλησης».
Το αίτημα, διευκρινίζει ο σύλλογος, «προέρχεται από πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, θα επιληφθείτε του θέματος με όποια νομοθετική παρέμβαση εσείς κρίνετε απαραίτητη και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι αντίστοιχες λειτουργικές αλλαγές στην πλατφόρμα, ώστε να επιλυθεί το δίκαιο αίτημά μας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μενεγάκη: Ο πρώτος άγνωστος σύζυγος της, της ευχήθηκε για τα γενέθλια της – «Ποιος να μας το έλεγε μετά από 40 χρόνια»
- Ξέσπασε η Παπαγεωργίου με τις ερωτήσεις για τη Χριστοπούλου: Δεν σας επιτρέπω, είμαι εδώ κυρία με την παγιέτα μου και σας μιλάω πάντα (βίντεο)
- Σε εξέλιξη η τελετή παραλαβής της φρεγάτα Belharra «Νέαρχος» από τη Γαλλία – Δένδιας: Μαζί με τη Γαλλία χτίζουμε τις αμυντικές δυνατότητες της ευρωπαϊκής μας οικογένειας – Δείτε βίντεο
- Βασίλης Μπισμπίκης: Το πάρτι έκπληξη των φίλων του για τα γενέθλιά του και η κοινή εμφάνιση με τη Δέσποινα Βανδή (βίντεο)
- Το «Χωριάτικο»: Έτσι δρούσε το κύκλωμα – Πάνω από 95 εκατ. ευρώ οι οφειλές – Κατασχέθηκαν κοσμήματα, πανάκριβα ρολόγια, 520.000 ευρώ μετρητά και 12 super cars (Φωτογραφίες&βίντεο)
- Γιώργος Παπαδόπουλος: Υποδέχεται στο «Koukoutsi» τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο σε μια συνεργασία-έκπληξη
- Πλάκα: Πώς έφτασαν οι Αρχές στους τρεις κλέφτες χαλκού που ευθύνονται για την έκρηξη με τους έξι νεκρούς – Στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή (βίντεο)
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε και ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ, Ρίζος Ρίζος – Αναζητείται 52χρονος Μολδαβός ,το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη σε strip club
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook