Υπ.Οικονομικών για τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών: «Η απόφαση αφορά μόνον όσους προσέφυγαν»
«Αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν κάνει προσφυγή» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών
Η θέση αυτή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκφράζεται , μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαιώνει συνταξιούχους δικαστές, και επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα που ίσχυαν προ των μνημονιακών περικοπών του 2012.
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με συντριπτική πλειοψηφία (28-3) έκρινε ότι οι συντάξεις των δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2012.
Έτσι, οι συνταξιούχοι δικαστικοί αναμένεται να λαμβάνουν τις συντάξεις τους χωρίς τις περικοπές που έχει υποστεί το σύνολο της κοινωνίας στα χρόνια των μνημονίων.
Μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε, πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν κάνει προσφυγή, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η τήρηση του προϋπολογισμού και ο δρόμος της δημοσιονομικής σταθερότητας .
Συγκεκριμένα σημείωναν ότι:
«Είναι πρόωρο να γίνει επίσημη τοποθέτηση καθώς δεν είναι στη διάθεσή μας αυτό καθ’ αυτό το κείμενο της απόφασης.
Αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν κάνει προσφυγή. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα γενίκευσης και επομένως ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της απόφασης.
Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του προϋπολογισμού και ο δρόμος της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελούν αταλάντευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση».
Ολες οι Ειδήσεις
- «Βάφτιση»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
- Φοβερό βίντεο για τα γενέθλια του Παναθηναϊκού: Η Κ19 αναπαράστησε την παρέλαση στην Πανεπιστημίου
- Ιωάννα Τούνη: Έκπληξη από τον σύντροφο της για τον έναν χρόνο σχέσης – Έτσι μοιάζει η ζωή με το σωστό άτομο
- Ένας Έλληνας από την Κομοτηνή και ένας Ρουμάνος συνελήφθησαν για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία – Η ανακοίνωση της Eurojust
- Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο – Κορτίνα 2026» ζωντανά στην ΕΡΤ, το πρόγραμμα των μεταδόσεων και οι ελληνικές συμμετοχές
- Εθνικό Απολυτήριο: Ξεκινά ο διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου, δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες – Στόχος η εφαρμογή από το σχολικό έτος 2027-2028
- Η Ορεινή Μέλισσα εξήγησε γιατί έβαλε τα κλάματα στο TikTok: Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου (βίντεο)
- Survivor: Πρώτο στη ζώνη τον Ιανουάριο – Oι περιπέτειες στον Άγιο Δομίνικο συνεχίζονται (τρέϊλερ)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook