Μειωμένα ενοίκια: Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις σε 156.696 ιδιοκτήτες
Είχε προηγηθεί, την περασμένη Παρασκευή, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ σε 119.440 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα μηνός Ιανουαρίου
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς 156.696 ιδιοκτητών ακινήτων πιστώνεται σήμερα το συνολικού ποσό 80 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.
Έως το βράδυ της Τρίτης οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Την Παρασκευή είχε προηγηθεί, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ σε 119.440 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα μηνός Ιανουαρίου. Συνολικά έχουν καταβληθεί, μέχρι σήμερα, 88,7 εκατ. ευρώ σε 276.136 ιδιοκτήτες για τη μείωση ενοικίων του πρώτου μήνα του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών με φόρους και καταβολών χρημάτων για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιανουαρίου 2021 διαμορφώνεται πλέον στις 952.063 και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 177,4 εκατ. ευρώ.
Επίσης αύριο, Τετάρτη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πιστώσει και τις εκκρεμότητες για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020 στους δικαιούχους. Ενώ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και την 25η Μαρτίου το σύστημα θα πραγματοποιεί συμψηφισμούς με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.
Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλέκος Συσσοβίτης: “Από πολύ μικρός έπρεπε να αντέξω στα δύσκολα – 13 χρονών με πήρε ο πατέρας μου στην οικοδομή” (βίντεο)
- Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλάει για την εμπειρία του στο “Moments” του ΑΝΤ1 με την Ζέτα Μακρυπούλια (Βίντεο
- Τζούλια Αλεξανδράτου: Η επιστροφή στα social media και τα σχόλια για την εμφάνιση της (βίντεο)
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «20 χρόνια Δελφινάριο» – Σάββατο 21 Μαρτίου στις 22:00 στο MEGA (Τρέϊλερ)
- Καιρός – Τσατραφύλλιας: Έρχεται «Σιβηρική εισβολή» με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, βοριάδες και χιόνια στα ορεινά
- «Μεγάλη Εικόνα»: Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 00:40 – Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- ERTFLIX: Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη
- «Prime Time»: Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο αόρατος νους – Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook