Πασχαλινό τραπέζι: Στα ύψη οι τιμές των αμνοεριφίων – Έλεγχοι στην αγορά
Άνοδος στις τιμές του οβελία λίγο πριν το Πάσχα
Τις ελλείψεις στην αγορά κρέατος προσπαθούν να καλύψουν οι χονδρέμποροι, με τις τιμές των αμνοεριφίων να είναι αρκετά «τσιμπημένες»
Ειδικότερα, οι τιμές έχουν απογειωθεί 2 ευρώ έως 4 ευρώ σε σχέση με το 2019 σε κρεοπωλεία, Σούπερ Μάρκετ και κεντρικές αγορές, αγγίζοντας μάλιστα και τα 14 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με τον Σπήλιο Λιβανό, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο έχει ξεκινήσει «ράλι» ελέγχων προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να είναι σίγουροι για τα προϊόντα που θα προμηθευτούν.
«Έχουμε δουλέψει πολύ για τους ελέγχους, να αλλάξουμε το τοπίο».
Οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι στιγμής φτάνουν τους 3.700, με 80 παραβάσεις να έχουν ήδη εντοπιστεί. Τα κύρια σημεία ελέγχων είναι τα σημεία εισαγωγών των προϊόντων.
«Έχουν εντοπιστεί παραβάσεις και έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα όπως έπρεπε. Είχαμε 80 περιπτώσεις παραβάσεων στις οποίες έχουμε ήδη επιβάλει κυρώσεις. Έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός που είναι εκεί για να προστατεύει τους καταναλωτές».
Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος είναι να «διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων» και να έχουν σωστή σήμανση, να μη γίνονται δηλαδή παράνομες ελληνοποιήσεις.
«Κάνουμε διασταυρωτικούς ελέγχους, θα υπάρχει σήμανση παντού ποιο είναι ελληνικό, ποιο είναι από αλλού. Έχουμε καταφέρει με τους ελέγχους να μην μπορούν να γίνονται οι παράνομες ελληνοποιήσεις».
Όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες, οι καταναλωτές μπορούν να ξεχωρίσουν την προέλευση των προϊόντων από τις σφραγίδες που αυτά φέρουν, με τα ντόπια να έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής φέρουν κόκκινες και πράσινες.
Ωστόσο, τα ελληνικά αρνιά και κατσίκα είναι πιο ακριβά φέτος, καθώς είχαμε πολλές εξαγωγές την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών.
Οι τιμές ξεκινούν από 11 ευρώ για ντόπια προϊόντα, ενώ στα 7,5 κυμαίνονται οι γαρδούμπες και το κοκορέτσι.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ισπανία: Στους 69 αυξήθηκαν οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας – Τριήμερο πένθος στη χώρα – Φόβοι και γι άλλα θύματα κάτω από τα συντρίμμια – Τρία ηχητικά ντοκουμέντα πριν τη σύγκρουση και τα μοιραία λάθη
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 41χρονος κατήγγειλε ότι τον βίασαν ομαδικά έξι άτομα, τον ξυλοκόπησαν και τον πέταξαν στον Θερμαϊκό
- Χρυσοχοΐδης για Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Ενάμιση χρόνο οι έρευνες, δεν αποκλείεται εμπλοκή κρατικών λειτουργών (βίντεο)
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1: Ο Δικέφαλος είναι εδώ – Με θωρηκτό Ντιαγέ και super sub Σορετίρε νίκησε την Ένωση και αναπνέει
- Ο Φλάβιο Μπολσονάρο μετά την εκλογική του ήττα δραπέτευσε στο Μαϊάμι και ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τράμπ – Δηλώνει «ηγέτης της Βραζιλίας»
- Καιρός: Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής σε Μαγνησία και Σποράδες – Πλημμύρες και αποκλεισμένοι δρόμοι σε Σκιάθο και νότιο Πήλιο (βίντεο)
- «Σύγκρουση»: Το νέο ερωτικό – δικαστικό θρίλερ του MEGA – Πρεμιέρα Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 22:10
- ΕΡΤnews: Πρεμιέρα νέου κύκλου – «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Όλυμπος» – Πέμπτη 29.10.2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook