Λαγκάρντ: Αδιανόητη η διαγραφή χρέους λόγω πανδημίας

Αντίθετη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ στην διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους που παρακρατεί η ΕΚΤ, όπως πρότειναν χτες 100 οικονομολόγοι για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού είναι «αδιανόητη» απαντά σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.
Καθώς θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών», υπογράμμισε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Αυτός ο κανόνας αποτελεί μια από τις κολόνες των θεμελίων του ευρώ», εξήγησε η κυρία Λαγκάρντ στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα. «Αν η ενέργεια που ξοδεύεται για να ζητείται η ακύρωση χρέους από την ΕΚΤ αφιερωνόταν στον διάλογο για την αξιοποίηση του χρέους, αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Για ποιο πράγμα θα γίνουν δημόσιες δαπάνες; Σε ποιους τομείς του μέλλοντος θα επενδύσουμε; Αυτό είναι το ουσιώδες σήμερα», πρόσθεσε η άλλοτε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας και μετέπειτα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ανέλαβε την προεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο του 2019 .
Ολες οι Ειδήσεις
- Σίσσυ Χρηστίδου: Γιόρτασε τα γενέθλια της στη Βαρκελώνη με τους γιους της – Φωτογραφίες
- FBI: “Τον πιάσαμε” – Ο Τάιλερ Ρόμπινσον είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κέρκ, ανακοινώθηκε επισήμως
- Τζόρτζιο Αρμάνι: Άνοιξε η διαθήκη του – Ποιοι είναι οι κληρονόμοι – H έκπληξη για την σταδιακή πώληση του ιστορικού οίκου μόδας
- Τράμπ: Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ βρίσκεται υπό κράτηση – Τον παρέδωσε ένα δικό του άτομο
- Γιώργος Μαζωνάκης: Κατέθεσε μηνύσεις κατά μελών της οικογένειάς του για τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαίτειο (βίντεο)
- Δημοσκόπηση GPO για ΝΔ: Πρωτιά Δένδια στη μάχη της διαδοχής – Αναλυτικά τα ποσοστά των “δελφίνων”
- Η αποκάλυψη της Πέγκυ Ζήνα στο ανανεωμένο ΟΠΑΠ Game Time για το «Δεν θα πας πουθενά»
- Τον Χαρακόπουλο προτείνει ο Μητσοτάκης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΝΔ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook