Τις 235.000 ξεπέρασαν οι αιτήσεις για το Power Pass καθώς οι δικαιούχοι έσπευσαν από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, την Παρασκευή 17 Ιουνίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση που αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος,

Από σήμερα η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, ανοίγει και για τους κατόχους ΑΦΜ που λήγουν σε 2.

Να αναφέρουμε ότι η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Δείτε εδώ όλη τη διαδικασία για να εισπράξετε την επιδότηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook