Θεμιστοκλής Δεμίρης: Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα.
Νέος διοικητής της ΕΥΠ, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Κοντολέων, αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Ποιος είναι
Ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο(1971-1975) και έκανε μεταπτυχιακό (master) στην Μεσανατολική Πολιτική στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Αραβικών Σπουδών (1976-1977).
Στο διάστημα 1978-1981, εργάστηκε ως δημοσιογράφος (εξωτερικός συνεργάτης) στην επιθεώρηση “Πολιτικά Θέματα” και ως διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά “Computer Age”, “Plant”, “Equip”, “Αγροτική Περιουσία”.
Το 1981 εισήλθε στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και ορκίστηκε Διπλωματικός Ακόλουθος το 1982.
Μέχρι και το 1984 εργάστηκε ως Ακόλουθος και Γραμματέας Γ’ στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Το 1985 τοποθετήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βαγδάτη.
Το 1989 μετατέθηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO. To 1992 επέστρεψε στην Κεντρική Υπηρεσία, τοποθετούμενος στη Διεύθυνση Τουρκίας-Κύπρου, αναλαμβάνοντας, το 1994, ως επικεφαλής, το τμήμα Κύπρου.
Από το 1996 υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, ως Σύμβουλος Α’ και Αναπληρωτής Επικεφαλής Αρχής / Επιτετραμμένος.
Το 2001 μετατέθηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. αναλαμβάνοντας, διαδοχικά, τα καθήκοντα εκπροσώπου στην Ομάδα Δυτικών Βαλκανίων και τη διεύθυνση του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Αντιπροσωπείας.
Επανήλθε το 2006 στην Κεντρική Υπηρεσία, αναλαμβάνοντας ως διευθυντής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Εξωτερικών Σχέσεων και προαγόμενος το 2007 σε Πληρεξούσιο Υπουργό Β΄.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 τοποθετήθηκε στις Βρυξέλλες ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και Πρέσβης στη Ε.Ε. με καθήκοντα Εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας.
Το 2013 ορίστηκε ως Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία και στον Άγιο Μαρίνο και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) και τους άλλους Διεθνείς Οργανισμούς με έδρα την Ρώμη.
Το 2014 προήχθη σε Πληρεξούσιο Υπουργό Α΄.
Τον Μάιο του 2017 επέστρεψε στην Αθήνα και ανέλαβε Διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών μέχρι την 1.1.2018.
Έχει παρασημοφορηθεί από τους Προέδρους της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Μιλάει και γράφει ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
Είναι παντρεμένος από το 1985 με την Μάρθα Παπανικολάου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Happy Traveller στη Μογγολία – Το Α’ Μέρος την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 16.30, στον ΣΚΑΪ
- Ο Παναιτωλικός έφερε… τούμπα το ματς και επέστρεψε στις νίκες στο ντεμπούτο του Αναστασίου
- Ατρόμητος – Λεβαδειακός 2-2: Aλύγιστος και στο Περιστέρι
- Ιωάννα Τούνη: Φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι με τις φίλες της στο Λας Βέγκας
- ΑΕΛ Novibet – Ολυμπιακός 0-2: Ερυθρόλευκος «περίπατος» στη Λάρισα με Ελ Κααμπί και κορυφή στη Super League
- Φοινικούντα: Νέα στοιχεία στο μικροσκόπιο των αρχών – Πολύωρη κατάθεση του επιχειρηματία από την Αθήνα που δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα μετά το έγκλημα
- On line ο καβγάς Κασσελάκη – Τζάκρη – «Δεν απαντάς – Δεν είμαι σε mood τώρα»
- Συνελήφθη ο πρόεδρος του Ατρομήτου: Άδικη η σύλληψη του Βασίλη Μπέτση, θα αποδειχθεί σύντομα, υποστηρίζει η ΠΑΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook