Είναι γνωστή η αμετροέπεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης με αφορμή το νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 οκ Καιρίδης είπε:

«Είναι σοβαρό. Πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Δεν βοηθάει καθόλου το απαραίτητο κλίμα που πρέπει να καλλιεργηθεί αν είναι να προχωρήσουν οι διερευνητικές. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά. Ο Ερντογάν είναι επιρρεπής σε τέτοιου είδους αμετροέπεια. Το έχει κάνει και με εμάς στο παρελθόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με άλλους ηγέτες. Θυμάστε τι έλεγε για τη Μέρκελ αλλά και για πολλούς άλλους. Είναι ένα ανατολίτικο πίσω – μπρος. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιέζεται. Χρησιμοποιήσατε το ρήμα πονάει. Όχι μόνο με αυτά που γίνονται στην περιοχή από την ελληνική διπλωματία, ευρύτερα. Η σχέση με την Αμερική δεν πάει καλά. Είχαμε το ψήφισμα στην αμερικανική γερουσία καταδίκης της Τουρκίας με μεγάλη πλειοψηφία που θέτει τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δημοκρατίας. Είχαμε απανωτές δηλώσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (…). Έχουμε την προσπάθεια Ερντογάν να συνομιλήσει με τον Μπάιντεν απευθείας και να μην τελεσφορεί και βεβαίως την όποια πίεση από την ΕΕ. Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα στην ήδη επιβαρυμένη στο εσωτερικό ατμόσφαιρα με την οικονομική κρίση, με την πανδημική κρίση που έχει, με την πτώση της δημοτικότητάς του και όλος αυτός ο εκνευρισμός νομίζω εκφράστηκε χθες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε: «Και εκεί έχει βρει τοίχο γιατί είναι ξεκάθαρη η θέση και της Αμερικής και της Βρετανίας η οποία συμμετέχει στην πενταμερή και συνολικά θα σας έλεγα της διεθνούς κοινότητας η οποία εδώ και δεκαετίες αναγνωρίζει μία κυβέρνηση, ένα κράτος στην Κύπρο. Όλη αυτή η επιστροφή στην αδιαλλαξία της εποχής Ντενκτάς μέχρι το 2003 μάλλον απομονώνει την Τουρκία και την φέρνει απολογούμενη και διευκολύνει την ελληνική διπλωματική προσπάθεια. Εκνευρισμός που μπορεί να μετατραπεί σε κάτι μονιμότερο διότι δεν του βγήκε όλη αυτή η αναδίπλωση περίμενε να πάρει περισσότερα από τη Δύση. Είναι βεβαίως νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Έχουμε μπροστά μας σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ όπου θα έρθει για πρώτη φορά ο Μπάιντεν στην Ευρώπη και τον αναμένουν όλοι οι Ευρωπαίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να δούνε τι θα γίνει. Αλλά οπωσδήποτε η σκλήρυνση της αμερικανικής στάσης έναντι Κίνας – Ρωσίας και έναντι των αυταρχικών καθεστώτων τύπου Τουρκίας οπωσδήποτε βάζει ένα πλαίσιο ανάσχεσης σε όλη αυτή την επιθετικότητα που είχαμε δει στο παρελθόν από τον Ερντογάν. Και βοηθάει πολύ την Ελλάδα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook