Οργή Τασούλα για τις διαρροές: Έγινε «σουρωτήρι» η διαδικασία για την ΕΥΠ
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επικοινώνησε με όλα τα κόμματα και ζήτησε να τηρηθεί το απόρρητο των διαδικασιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζει διαρροές που συνέβησαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.
Ο κ. Τασούλας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία που αφορούσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έγινε… σουρωτήρι και όπως ανακοίνωσε επικοινώνησε με όλα τα κόμματα και ζήτησε να τηρηθεί το απόρρητο των διαδικασιών στη Βουλή.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του τόνισε:
«Όπως είναι γνωστό, η Βουλή των Ελλήνων, μέσω συγκεκριμένων προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών ανέλαβε, πέραν της Δικαιοσύνης, ένα σοβαρό μέρος ελέγχου της υπόθεσης παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Προβλέπεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων την Παρασκευή 26/8, συζήτηση και απόφαση της Ολομέλειας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τη Δευτέρα 29/8, βάσει της νέας αναθεωρημένης συνταγματικής διάταξης του Νοεμβρίου του 2019 και ήδη σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εξέφρασε την απαιτούμενη θετική γνώμη της για το διορισμό του Πρέσβη κ. Δεμίρη, ως νέου διοικητού της ΕΥΠ.
Όμως, η εν λόγω συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδίδετο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με αποτέλεσμα να μετατραπεί έτσι η όλη διαδικασία σε «σουρωτήρι», δίνοντας την εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν. Σημειώνω εδώ ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.
Η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα, στο ξεκίνημα αυτών των διαδικασιών, να τονίσω την ανάγκη πιστής τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Δεν γίνεται να ζητούμε την ενεργοποίηση Επιτροπών και θεσμικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περιφρονούμε και να καταπατούμε τον τρόπο λειτουργίας τους, στον οποίον όλοι έχουμε συμφωνήσει. Ήδη επικοινώνησα και αναζήτησα από όλα τα κόμματα την υπεύθυνη προς τούτο στάση και συμπαράστασή τους.»
Ολες οι Ειδήσεις
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη της δεξίωση για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες – Οι καλεσμένοι και το μενού – Βίντεο
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Πότε θα ξεριζώσουμε τη βία που φωλιάζει σε τόσες ψυχές στις τοπικές κοινωνίες μας;»
- Γιάννης Λάλας: Στο μπαλκόνι του σαλέ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες τον 42χρονο – Το καρτέρι θανάτου
- Τζένη Μπαλατσινού: Το τρυφερό μήνυμα του Βασίλη Κικίλια για τα γενέθλια της
- Αντετοκούνμπο: «Είδα κάποιον που πήγε ν’ αρπάξει την τσάντα μιας κυρίας, τον άρπαξα και μου έριξε αγκωνιά», είπε για το μαυρισμένο μάτι του – Βίντεο
- Ηράκλειο: Μία σύλληψη και μία προσαγωγή για το μακελειό στα Βορίζια – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ενόπλων – Βρέθηκαν όπλα σε σπίτια
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Οι αυξήσεις στους ένστολους
- Χήρα Καραϊβάζ για Γιάννη Λάλα: «Αν είναι αυτός που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook