«Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια» φέρεται να είπε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής

O διοικητής της ΕΥΠ , Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται επίσης να είπε ότι «η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί».

Επί της ουσίας των υποθέσεων παρακολούθησης δεν πήρε θέση επικαλούμενος τη ρήτρα εχεμύθειας , ενώ υπερασπίστηκε και τη νομιμότητα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Σχετικά με την καταστροφή ψηφιακών αρχείων, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είπε πως αυτή είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπως έχουν καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή και όλοι οι προκάτοχοί του. Πάντως, διευκρίνισε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων. Εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν βγήκε κάτι το επιλήψιμο από την επισύνδεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , φέρεται να ανέφερε ότι εάν ο κ. Ανδρουλάκης θέλει, μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι όμως αυτό δεν μπορεί να αναφερθεί και δημόσια.

Ο κ. Δεμίρης, φέρεται να επανέλαβε πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το predator και υπάρχει ένα τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας).

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να άρει ο Πρωθυπουργός το απόρρητο των πρώην και του νυν διοικητή της ΕΥΠ για να καταθέσει ενώπιον της Βουλής, ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ότι εάν και βάσει νόμου θα μπορούσε να γίνει, δεν είναι σίγουρος ότι η άρση απορρήτου από τον Πρωθυπουργό θα ήταν χρήσιμη, σε μια υπηρεσία που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook