Στις 8,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα .

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ξεπερνά το 10% η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου
Την ίδια ώρα η «ψαλίδα» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει στο ερώτημα της εκτίμησης ψήφου.
Εκεί η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Συντριπτική είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με την πρώτη να συγκεντρώνει ποσοστό 70%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 16%.


«Προς τη λάθος πορεία»
Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.


Η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, για το 31% των ερωτηθέντων, , το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 39% δηλώνει ικανοποιημένο, με το 54% να δηλώνει δυσαρεστημένο.
‘Οσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% δηλώνει ικανοποιημένο, με το 74% να δηλώνει δυσαρεστημένο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει υψηλές επιδόσεις στον δείκτη της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία με 35%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook