Σε ανάρτησή της στο Facebook η Ιωάννα Φωκά σχολιάζει τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την αναφορά που έκανε στον παππού της.

Η Ιωάννα Φωκά , η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά , αντέδρασε σήμερα μετά τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρουσίασε στο δικαστήριο, ως συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά, όπου άπαντες χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ στην αναφορά του έκανε λόγο για «αυνάνες της Αριστεράς».

Εκτός από το φωτογραφικό υλικό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κρατούσε κι ένα από τα βιβλία που έχει συγγράψει για την πολιτική πορεία και το έργο του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, όπου μένει σήμερα η εγγονή του είπε το ιστορικό “Όχι” στο ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που του επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Φωκά, ακόμα κι αν οι άλλοι δίπλα του χαιρετούσαν ναζιστικά με την ανύψωση του δεξιού χεριού, ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έχει αποτυπωθεί σε τέτοια στάση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook