Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα από την Σμύρνη με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την είδηση της επιστροφής του στην Ελλάδα έκανε γνωστή ο ίδιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ανάρτηση του και δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την απαράδεκτη ενέργεια των τουρκικών αρχών να του απαγορεύσουν την είσοδο στη Σμύρνη όπου είχε πάει για να συμμετάσχει ως Αντιπρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών και Πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM, στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Στο μεταξύ το θέμα της απαράδεκτης και παράνομης κράτησης στη Σμύρνη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επείγουσα ερώτηση από την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

«Το πρωτοφανές περιστατικό απαγόρευσης εισόδου και κράτησης στη Σμύρνη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, από τις αρχές της Τουρκίας, προστίθεται στη μακρά λίστα της συστηματικής παραβίασης των κανόνων (του) διεθνούς δικαίου από τη γειτονική χώρα».

«Οι δικαιολογίες της Τουρκίας δεν πείθουν πλέον κανέναν», αναφέρει και προσθέτει: «Η τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Αντιδράσεις 

Για «απαράδεκτη» κατάσταση έκανε λόγω ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, αναφερόμενος στην απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Α’ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία.

«Πλήρης αλληλεγγύη στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο κύριος Κορντέιρο.

«Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τουρκία για την υποστήριξη. Αυτή η κατάσταση είναι απλώς απαράδεκτη. Ζήτησα από το Προεδρείο της ARLEM να το εξετάσει στην επόμενη συνεδρίαση ενόψει της κατάλληλης απάντησης» προσέθεσε.

Στο μεταξύ, έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, γα την προκλητική απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κύριος Ιμάμουγλου μιλώντας στο Open τόνισε πως «κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που έγινε σήμερα από τον φίλο μου Κώστα (σ.σ. Μπακογιάννη). Αφού δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις». Μάλιστα το αναγνώρισε και ο ίδιος ως «σοβαρό το περιστατικό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook