Παρακολουθήσεις, ελληνοτουρκικά με σημείο αιχμής την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη αλλά και το καλάθι του νοικοκυριού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Αναφορικά με τα όσα δημοσίευσε η κυριακάτικη εφημερίδα Documento για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως πρόκειται για ισχυρισμούς, χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση.

«Η εφημερίδα Documento παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών χωρίς τεκμηρίωση. Παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία, η έρευνα θα γίνει από τη Δικαιοσύνη για να μη μείνει καμία σκιά. Αν αποδειχθούν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να διωχθούν απηνώς όσοι παρανόμησαν. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όσους διασπείρουν αυτές της διαβολές. Χρειάζεται να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων όσο και στην εργαλειοποίησή τους. Φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα τα κακόβουλα λογισμικά» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο. Επικαλούντο πηγές που διέθεσαν τα στοιχεία σε εκείνους που τα παρουσιάζουν. Και θυμίζει κάτι απ’ αυτό με κάποιους που φορούσαν κουκούλες», συμπλήρωσε και δεν απέκλεισε «όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε χωρίς εκβιαστικά υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία ειλικρίνεια και θεσμικότητα. Τα λογισμικά αυτά δεν τα χρησιμοποιεί καμία αρχή στην χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την δριμεία θεσμική της αντίδραση στο φαινόμενο αυτό. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην Ελλάδα και θα είναι η χώρα μας η πρώτη στην Ευρώπη που το κάνει αυτό», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά τα κέντρα που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας ο κ. Οικονόμου είπε: «Δια της λογικής σκέψης μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος σε ένα ασταθές περιβάλλον θα είχε κέρδος και όφελος να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Μέσα σε μια διεθνή και μεγάλη καταιγίδα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απαγόρευση χρήσης παράνομων λογισμικών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Έστρεψε, δε, τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «συμφέροντα και κέντρα» ενώ είπε πως διάφοροι δεν έκρυψαν ότι θα προτιμούσαν άλλη κυβέρνηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερώτημα για τα όσα γράφει η εφημερίδα Documento, ο κ. Οικονόμου είπε: «Αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Αν παρακολουθούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση, θεσμικά, γιατί αυτή είναι πάντα η αντίδρασή μας για να βρεθεί άκρη και λύση. Και θα επιδιώξουμε να βρεθεί μέχρι τέλους».

Για την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη
«Δεν τιμά τις Αρχές της Τουρκίας να κάνει φτηνή πολιτική με καψόνια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν στη Σμύρνη το Σάββατο με «πρωταγωνιστή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί στα ζητήματα με την Τουρκία να είναι κομμάτι της λύσης ενώ η Τουρκία μέρος του προβλήματος.

Για το καλάθι του νοικοκυριού
Για το καλάθι του νοικοκυριού, είπε: «Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια. Είναι πασίγνωστο ότι ο πληθωρισμός είναι το σοβαρότερο κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την ευρωζώνη. Είναι απολύτως αυτονόητο ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ακόμα ένα εργαλείο για την συγκράτηση των τιμών.

Δεν είναι το μόνο μέτρο αλλά εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια για να μην αυξηθούν οι τιμές. Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές και σε προϊόντα εκτός καλαθιού. Επειδή παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες το υπουργείο προχωρά σε νέα υπουργική απόφαση για να λυθούν τα όποια προβλήματα. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι εύκολη αλλά είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα».

Δείτε αναλυτικά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook