Την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας στο πλαίσιο έρευνας υπονοιών απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Βουλής.

Η έρευνα αφορά στις αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών τους και δεν έχει σχέση με τη διερεύνησης της υπόθεσης διαφθοράς του Κατάρ.

Η Μαρία Σπυράκη με δήλωση της αναφέρει ότι συναινεί στην άρση της ασυλίας και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμια σχέση με το σκάνδαλο του Κατάρ και ότι «η υπόθεση αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την άρση της ασυλίας των δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της κ. Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

«Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη, εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης και συγκεκριμένα όσον αφορά στις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας».

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είχε δώσει άτυπη άδεια σε βοηθό της που είχε πρόβλημα υγείας και το εντόπισαν και την πηγαίνουν για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook