Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα οι τρείς γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απεβίωσε χτες σε ηλικία 82 ετών, ενώ νοσηλευόταν με εγκεφαλικό στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία».


Οι τρείς γιοί του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν χτες το Μαξίμου και συναντήθηκαν μετά τη διυπουργική σύσκεψη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη από τον οποίο ενημερώθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το πώς θα γίνει η κηδεία και η ταφή του πατέρα τους.


Σημειώνεται ότι οι γιοί του τέως βασιλιά είχαν επισκεφτεί και πριν το θάνατο του πατέρα τους , (όταν οι γιατροί τους είπαν ότι δεν υπήρχαν ελπίδες)κυβερνητικούς παράγοντες και ζήτησαν να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

Ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

1. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,

2. Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

3. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

4. Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν επιλεγεί η Μητρόπολη Αθηνών από την οικογένεια δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα.

Τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί και ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή καθώς έχει ζητηθεί σύμφωνα με πληροφορίες να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία – η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών – από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook