“Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται ενώ οι Τούρκοι ασθμαίνουν για τα F-16”,είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής του πέμπτου αναβαθμισμένου F-16 Viper

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής του 5ου F-16 Viper στην Τανάγρα.


Απαντώντας, όπως είπε, σε «όσους διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας»

«Θα το ξαναπώ», τόνισε, «ότι η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο» και πρόσθεσε ότι «στο πεδίο των ανοιχτών απειλών απαντάμε με αποφασιστική ετοιμότητα στην όποια μεγαλόστομη επιθετικότητα».

Με αφορμή, δε, την παραλαβή του 5ου F-16 Viper και «τα 24 νέα Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα f-35 καθώς η Ελλάδα έχει επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το σκάφος 5ης γενιάς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονες μάς αντί για συμπαραγωγή έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγραμμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα, ίσως, κάποτε για τα δικά τους f-16».

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ακόμη:

Θα το ξαναπώ ότι η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο, όμως μένει πάντα ανοιχτή στη νομιμότητα, τη λογική, τις σχέσεις καλής γειτονίας, την ανάγκη επίλυσης των διαφορών μας γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Και αυτό το δρόμο περιφρουρεί και το αμυντικό μας πρόγραμμα.

Τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις καινούργιες φρεγάτες που ήδη ναυπηγούνται, τη δρομολόγηση προγραμμάτων για νέες κορβέτες, τα ελικόπτερα Ρόμεο, τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς.

Αρκεί να σας πω ότι για τα επόμενα 4 χρόνια προβλέπουμε να δαπανήσουμε 2,5-3,5 δις το χρόνο για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημαντική επένδυση από το υστέρημα του λαού, απαραίτητη όμως τη θωράκιση της εδαφικής μας ακεραιότητας, μια χώρα που βρίσκεται σε μια γεωπολιτικά δύσκολη περιοχή του πλανήτη μας.
Και από την άλλη μεριά σε πείσμα μερικών η χώρα ζωντανεύει και την αμυντική της βιομηχανία. Μην ξεχνάμε και τα ναυπηγεία… παραλάβαμε Ελευσίνα Σκαραμαγκά άθλια κατάσταση – σήμερα αναζωογ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook