Νέα ακρόαση ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου των Βρυξελλών θα έχει σήμερα η Εύα Καϊλή κατηγορούμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στο Ευρωαπαϊκό Κοινοβούλιο .

Η Εύα Καϊλή που παραμένει κρατούμενη στις φυλακές των Βρυξελλών με την κατηγορία ότι έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο δωροδοκιών από το Κατάρ θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Τη νέα δικαστική μάχη για την αποφυλάκιση της,  η Ελληνίδα ευρωβουλευτής,  θα τη δώσει με το νέο της δικηγόρο Σβεν Μαρί , καθώς αντικατέστησε τον προηγούμενο εκ Βελγίου συνήγορο της Αντρέ Ριζόπουλο. Ο Σβέν Μαρί, διάσημος δικηγόρος του Βελγίου αλλά και με διεθνή φήμη, φέρει και το παρατσούκλι «δικηγόρος του διαβόλου» ή «δικηγόρος των καθαρμάτων» λόγω των υποθέσεων και των πελατών που έχει αναλάβει.

Κατά τα λοιπά στην δικηγορική ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή παραμένει ο συνήγορος της από την Ελλάδα Μιχάλης Δημητρακοπούλος ο οποίος επίσης σήμερα θα παρασταθεί στο δικαστήριο.

Η Εύα Καϊλή επιμένει ότι είναι αθώα και πως δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο, ενώ καταγγέλλει εδώ και καιρό τις συνθήκες κράτησής της. Στο πλευρό της έσπευσαν χθες 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που αποκάλυψε τη σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της.

Εκτός από την Εύα Καϊλή στο Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών θα βρεθούν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ: ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνι Παντσέρι, φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος των δωροδοκιών από το Κατάρ και το Μαρόκο,  ο οποίος έχει κλείσει συμφωνία με τη βελγική εισαγγελία και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ. Ο Ταραμπέλα συνελήφθη μετά τις αποκαλύψεις του Αντόνιο Παντσέρι σε βάρος του με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Η συμφωνία του Αντόνιο Παντσέρι με την Εισαγγελία του Βελγίου φέρεται ότι επηρεάζει και την Εύα Καϊλή , καθώς είναι άγνωστο τι έχει πεί ο πρώην ευρωβουλευτής για το ρόλο που έχει διαδραματίσει στην υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ. Όπως είναι γνωστό ο σύζυγος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν στενός συνεργάτης του Αντόνιο Παντσέρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook