Ανεβαίνει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα από τον διευθυντή ερευνών της εταιρείας Αντώνη Παπαργύρη.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί του συνόλου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι στο 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7% και το ΠΑΣΟΚ 10,8% . Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 7,5%.

Στις 4,1 ποσοστιαίες μονάδες είναι η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Οι πολίτες στη νέα δημοσκόπηση της GPO απαντούν για την τραγωδία των Τεμπών και ποιος φταίει , για την υποψηφιότητα ή μη του Κώστα Αχ.Καραμανλή, ενώ σταθερό προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Ειδικότερα

Προβάδισμα της ΝΔ 4,1% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα από τον διευθυντή ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2%, 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 9,2%, ΚΚΕ 6,5%, Ελληνική Λύση 3,4%, Μέρα25 3,1%, Εθνικό Κόμμα 2%, Εθνική Δημιουργία 1%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7%. Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 7,5%.

Το 45,5% θέλει να ξαναγίνουν εκλογές, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, ενώ το 50,1% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και Μάλλον Ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

Το 40,6% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε αντίθεση με το 58,3% που την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 43,5% των ερωτηθέντων έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.

Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα  των Τεμπών κυρίως: στη σημερινή κυβέρνηση 33,1%, στις προηγούμενες κυβερνήσεις 13,3%, στον σταθμάρχη 11,2%, στον ΟΣΕ 2,9%, στην Hellenic Train 1,6%, στην ΕΡΓΟΣΕ 0,8% και σε όλους τους παραπάνω 36,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook