Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παγιώνεται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, δίνοντας ισχυρή αυτοδυναμία με 160 έδρες στη ΝΔ

Επτακομματική Βουλή και αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο που κυκλοφορούν σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-8 Ιουνίου σε σχεδιασμένο δείγμα 1.000 ατόμων, με τηλεφωνικές και online συνεντεύξεις, φαίνεται πως η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται, το ΠΑΣΟΚ κινείται στα ίδια ποσοστά, το ΚΚΕ έχει μικρές απώλειες, ενώ η Ελληνική Λύση μεγαλύτερες και φαίνεται πως δεν εξασφαλίζει με άνεση την είσοδό της στη Βουλή.

Αντιθέτως η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται πως κατοχυρώνει την είσοδό της στη Βουλή, ενώ και η ΝΙΚΗ καταφέρνει να περάσει – δημοσκοπικά – το κατώφλι του 3%.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, το ΚΚΕ 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,7% ενώ στο σενάριο για επτακομματική βουλή η Νίκη συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και η Ελληνική Λύση 3,2%.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται, μάλιστα, στο 44% στην εκτίμηση ψήφου στο σενάριο της εξακομματικής βουλής.

Παρόμοια εικόνα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 41,3%% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση με 3%, ΝΙΚΗ με 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας με 4,4% και ΜεΡΑ25 με 2,1%.

Στο ερώτημα, τέλος, «ποια είναι η άποψη σας» τους πολιτικούς αρχηγούς οι θετικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκονται στο 55,8%, για τον Αλέξη Τσίπρα στο 27,5%, για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 36,3%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο 41,1%, τον Κυριάκο Βελόπουλο στο 15%, τον Γιάνη Βαρουφάκη στο 16,5% και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο 36,1%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook