«“Συνέχεια και τομή“» είναι το δίπτυχο της υποψηφιότητας μου», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός είναι, επισήμως, ο δεύτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνέχεια και η τομή είναι το δίπολο της υποψηφιότητας του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ανακοίνωσε επισήμως ότι μπαίνει στην «κούρσα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως ανέφερε, «συνέχεια» είναι η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα «και ότι καταφέραμε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση».

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «ρυθμίσαμε το χρέος και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια». Αναφερόμενος στην Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε τον καθοριστικό και δυναμικό του ρόλο στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ανέφερε ότι έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα και χρειάζεται – αναστοχασμός και προβληματισμός που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά τα γεγονότα τρέχουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς αλλά θα πρέπει να απευθυνθεί και σε περισσότερο κόσμο και ανέφερε ότι στις εκλογές το κόμμα είχε μια θολή ταυτότητα.
Αναφερόμενος στο όραμά του για το κόμμα αναφέρθηκε στο τρίπτυχο δημοκρατία, συλλογικότητα, λογοδοσία, λέγοντας ότι «θέλω ένα κόμμα που θα είμαι πρώτος ανάμεσα σε ίσους. Θέλω να δώσω αυτοπεποίθηση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω ένα κόμμα αξιόπιστο που δεν λαϊκίζει και δεν ενσωματώνει όλα τα αιτήματα από όπου κι αν έρχονται. Ένα κόμμα που ακούει. Που εννοούμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που εννοούμε».

Στην εκδήλωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων οι Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Φίλης, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Χάρης Μαμουλάκης, Θοδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Ανέτα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook