Για προσωπικούς λόγους η επίσημη αιτιολογία της παραίτησης του Νότη Μηταράκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νότης Μηταράκης εθεάθη να κάνει διακοπές τις τλευταίες μέρες εν μέσω της δραματικής κατάστασης με τις φωτιές και του ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Μαξίμου.

Το παρασκήνιο της παραίτησης και οι λόγοι
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη διότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η χώρα δίνει μάχη σε ακήρυχτο πόλεμο, τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι εκεί που πρέπει: στην πρώτη γραμμή».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «έτσι θα γίνεται πλέον για όλους» και τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές.

Έντονο το παρασκήνιο της παραίτησης του Νότη Μηταράκη καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται πως ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μια τόσο δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μηταράκης λίγες μέρες αφού είχε αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε την ίδρυση έφιππης Αστυνομίας , γεγονός που διαψεύστηκε άμεσα από το Μαξίμου , ενώ το θέμα των διακοπών , εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης με τις φωτιές, ήρθε να προστεθεί στα «ατοπήματα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook