Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σας ρωτώ ανοιχτά, κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Eπίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ο πρωθυπουργός: «Σας ρωτώ ανοιχτά: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές; Με ποιο θράσος κάνει αναρτήσεις ο Πολάκης για τα ασυνόδευτα ανήλικα;» διερωτήθηκε και συνέχισε:

«Περιμένω σήμερα να καταδικάσετε ανοιχτά την συμπεριφορά Πολάκη που γράφει ότι η κυρία Αγαπιδάκη είναι το τρολάκι της ΝΔ.
Σας ρωτώ και περιμένω καθαρές απαντήσεις… Σας εκφράζουν οι απόψεις του κ.Βαξεβάνη ή της Αυγής;»

«Είπατε ότι ο κ. Λιγνάδης είναι φίλος μου. Ζήτημα αν τον είχα δει 2 φορές. Όταν τοποθετήθηκε στη θέση του από την υπουργό Πολιτισμού. Τότε κανείς δεν μίλησε…»

Επίσης στήριξε την υπουργό πολιτισμού: «Η κα Μενδώνη είναι μια αποτελεσματική υπουργός» είπε χαρακτηριστικά, αν και χαρακτήρισε λάθος τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» που έκανε για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ακόμη, είπε πως αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροποιείται για τη γενετήσια αξιοπρέπεια…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός ΕΔΩ.

Για «σκάνδαλο απόπειρας συγκάλυψης» μίλησε ο Τσίπρας

«Ο Μητσοτάκης επιχείρησε την τακτική η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει το επίπεδο. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι εδώ και ένα μήνα έχουμε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για αποτρόπαια εγκλήματα. Και ένα σκάνδαλο απόπειρας συγκάλυψης αυτών. Ό,τι κι αν αποφασίσατε να θέσετε ως τίτλο, η πραγματική συζήτηση είναι αυτή που γίνεται στην ελληνική κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιλέξατε στα έδρανα να μην κάθετε η κ. Μενδώνη αλλά η κ. Αγαπηδάκη. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Όμως δεν ήρθατε εδώ για να δώσετε εξηγήσεις στην αντιπολίτευση. Ήρθατε εδώ να στήσετε μια κομματική αντιπαράθεση… Μια βαριά σκιά πλανιέται σήμερα μέσα στην αίθουσα της Βουλής. Πίσω σας και πάνω σας, κύριε Μητσοτάκη. Η σκιά της κυρίας Μενδώνη που σύσσωμος ο κόσμος του πολιτισμού αλλά και δικοί σας βουλευτές ζητούν την παραίτησή της.» είπε και αναρωτήθηκε:

«Ποιος τελικά τον διόρισε τον κ. Λιγνάδη; Από μόνη της αποφάσισε, λοιπόν, να ζητήσει μεν τη παραίτηση Λιγνάδη αλλά να μη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, παρά να περιμένει, δίνοντας κρίσιμο χρόνο στον κατηγορούμενο να κρύψει τα όποια ίχνη, και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά όταν και μόνο όταν ιτιών ήδη γνωστό πως κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά ΕΔΩ.

«Φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά την ομιλία της στη Βουλή, αναφερόμενη στο ελληνικό #metoo: «Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα. Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει».

Πρόσθεσε ακόμα πως «οι φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση. Που έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχουν την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού.

Αναλυτικά η ομιλία της Φώφης Γεννηματά ΕΔΩ.

«Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν δράστες και φιμώνουν θύματα» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Βαρουφάκης σε ΝΔ για το #metoo: Σας θεωρούμε συνυπεύθυνους-συνένοχους που πρέπει να φύγετε όλοι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο εγκαλών αλλά ο εγκαλούμενος, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής. Όπως πρόσθεσε, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, καθώς «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή». Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Πάρτε αποστάσεις από τις χυδαιότητες, υποκινήθηκαν από το χώρο σας»

«Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του. Όπως ανέφερε όσον αφορά στο ελληνικό #metoo, τα πράγματα αλλάζουν «επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια». «Περιμένω την δική σας ουσιαστική συνεισφορά», ανέφερε. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Κουτσούμπας: Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν δράστες και φιμώνουν θύματα

Τα φώτα να στραφούν στους οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Τόνισε ότι «ο βούρκος που αναπαράγει τη βια κατά των γυναικών και ευάλωτων ανθρώπων πηγάζει από την καπιταλιστική σαπίλα και υπογράμμισε ότι η ασπίδα προστασίας είναι ο συλλογικός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών». Αναλυτικά ΕΔΩ.

Φίμωση της αντιπολίτευσης καταγγέλλει ο Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τοποθετήθηκε με τη σειρά του καταγγέλλοντας «φίμωση και αφωνία της αντιπολιτεύσεως». ««Πού είναι το επιτελικό κράτος όταν δεν μπορείτε να βρείτε ανθρώπους να τοποθετήσετε στο ΕΣΡ; Είναι Δημοκρατία αυτό;» ρώτησε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Αναλυτικά ΕΔΩ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook