Διχασμένοι οι πολίτες για τον γάμο ομόφυλων – Πώς κρίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη – Η ακρίβεια το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών. Το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας της Ελλάδας στο πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι των υπολοίπων κομμάτων, αλλά με πτώση έναντι του ποσοστού με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου, όπως και «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, έναντι 13,8% που απαντούν το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 12,1% για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.


Φίλης, Σκουρλέτης, Τζουμάκας δεν συμβάλλουν στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ λέει το 76,2%
Το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος.

Επίσης το 77,7% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Αντιθέτως, στο γενικό κοινό, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει διείσδυση, καθώς οι 7 στους 10 (70,6%) θεωρούν ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 22,6% που θεωρεί ότι κινείται σωστά.

Τι απαντούν οι πολίτες για Μέση Ανατολή
Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.


Σε σχέση με την στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.


Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.


Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το 55,5% των ερωτηθέντων.


Τέλος, σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook