Κεραμέως: Η καθιέρωση επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές είναι μια φυσική εξέλιξη
Την περασμένη εβδομάδα που το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, για τις ευρωεκλογές ήρθε στη Βουλή δεν υπήρχε σχεδόν κανείς εκπρόσωπος των αποδήμων που να μην έθιξε το θέμα για τις εθνικές εκλογές, ανέφερε η κα. Κεραμέως
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται το ζήτημα της δυνατότητας της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές. Είναι η 4η νομοθετική πρωτοβουλία, και οι απόδημοι το ζητούσαν μετ’ επιτάσεως» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις και την κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης περί αιφνιδιασμού σχετικά με την τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές.
«Είναι 50 χρόνια που συζητάμε συνολικά πώς οι Έλληνες συμπολίτες μας, που ζουν στο εξωτερικό, θα μπορούν να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών.
Επεσήμανε ότι την περασμένη εβδομάδα που το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές ήρθε στη Βουλή δεν υπήρχε σχεδόν κανείς εκπρόσωπος των αποδήμων που να μην έθιξε το θέμα για τις εθνικές εκλογές.
Εξήγησε ότι διαφάνηκε μία σημαντική πλειοψηφία σε ότι αφορά την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές. «Χρέος μας είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, είναι μια φυσική εξέλιξη», τόνισε η κα. Κεραμέως.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδά με …πάθος τον ύμνο του Ολυμπιακού – Βίντεο
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανέβασε» στο Instagram βιβλία για τις γιορτές και ρωτά από ποιο να ξεκινήσει
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος
- «Όσο με σέβεστε, θα σας σέβομαι» λέει η Καλλιμάνη που έβρισε πελάτη, γιατί της πέταξε λουλούδια και νερό στο πρόσωπο
- Ο Ζελένσκι «έτοιμος» να προκηρύξει δημοψήφισμα για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ – Καλεί τη Ρωσία να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία, για να στηθούν κάλπες
- Ο δήμαρχος της Φλώρινας διέκοψε συναυλία των Banda Entopica γιατί τραγούδησαν στα σλάβικα -«Δεχθήκαμε επιθέσεις» λέει η μπάντα
- Νεκροί κάτω από χιονοστιβάδα εντοπίστηκαν οι ορειβάτες, τρείς άνδρες και μια γυναίκα που αγνοούνταν στα Βαρδούσια Όρη
- Ελεύθερος ο Μουγκοπέτρος μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή: «Σέβομαι τα παιδιά μου δεν θα πω τίποτα για τη μητέρα τους», δήλωσε (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook