«Έβαλε σε τάξη τα οικονομικά και έφερε τον γάμο των ομόφυλων» – Αποθέωση Μητσοτάκη στο Μόναχο

Θερμό χειροκρότημα δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης του Μονάχου.
Στη Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης του Μονάχου «ως ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και τού αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, «γιατί μόλις ψηφίστηκε ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα». Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνο, αλλά νομίζω είναι απόφαση – ορόσημο και είμαι υπερήφανος γιατί εισηγήθηκα το νομοσχέδιο ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, Ο πρωθυπουργός τόνισε:
«Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, συνεχώς αντιμετωπίζαμε γεωπολιτικές απειλές στη γειτονιά μας και πάντα, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Στην περίπτωσή μας έπρεπε να αυξήσουμε τις δαπάνες γιατί αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σε αντίθεση με άλλα κράτη. Πρέπει όλοι να δαπανούν περισσότερα στην άμυνα αλλά να είμαστε και πιο έξυπνοι στην κατανομή των πόρων, σε μία εποχή με υψηλά επιτόκια, πίεση στους προϋπολογισμούς και επιπλέον δαπάνες μετά την πανδημία».
«Η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιτύχει όλους τους μεσοσταθμικούς στόχους. Μειώνουμε το χρέος γιατί η οικονομία πηγαίνει πιο γρήγορα από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Πρόκληση είναι να κάνουμε περισσότερα στην άμυνα. Η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά».
Ολες οι Ειδήσεις
- Βίντεο των Χούθι από την επίθεση στο Eternity C – Αγνοούνται 15 ναυτικοί, ανάμεσα τους κι ένας Έλληνας
- Χρήστος Κούγιας: «Οι γονείς μου ήταν εξαιρετικοί αλλά και κακοί! Ήταν άσχημα τα πράγματα για μένα, είχα φτάσει 160 κιλά» (βίντεο)
- Ανθή Σαλαγκούδη: Στην Αστυπάλαια με τον Κοσμά Κουμιανό – Φωτογραφίες
- Βασιλική Τρουφάκου: Οι διακοπές στη Τζόρτζια μαζί με τον γιο της – Φωτογραφίες
- Πύρινη κόλαση στον Ωρωπό: Μάχη να μην περάσει η φωτιά σε Συκάμινο και οικισμό Ωρωπού – Βίντεο
- Σάσα Μπάστα: Πάντρεψε την κολλητή της φίλη – Φωτογραφίες
- Γιώργος Τσαλίκης: Η έκπληξη στη σύζυγό του Δώρα Δημητροπούλου για τα γενέθλιά της – Βίντεο
- «Το τραγούδι της Φιλιώς»: Το νέο single του Σταύρου Κρητικού από το The Voice
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook