Ζωή Ράπτη (υφυπουργός Υγείας): Πιθανή παράταση του lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα

«Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του λοκντάουν έως την Καθαρή Δευτέρα άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, λέγοντας ότι «αυτό πρέπει να μας στενοχωρεί, αλλά μας αφορά όλους, η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης».
Διευκρίνισε πάντως ότι «την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του λοκντάουν». «Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους» σημείωσε.
«Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας…» «Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς» παρατήρησε ωστόσο.
«Τα νοσοκομεία μας έχουν αυτή τη στιγμή ασφυκτική πίεση έχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη εβδομάδα. Χθες έγιναν περίπου 26.000 τεστ και είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη στην Αχαΐα και σε πολλές άλλες πόλεις, η Αττική έχει 569 κρούσματα, που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα έχει αυξημένη ανάγκη σε κλίνες» είπε η υφυπουργός.
Όπως τόνισε «θα προσθέσουμε κλίνες παραχωρημένες από το στρατό στο ΝΙΜΤΣ, 120 κλίνες (και ΜΕΘ) για περιστατικά non COVID, θα συνεργαστούμε και με τον ιδιωτικό τομέα εφόσον κι όταν χρειαστεί, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία να πάρουν περιστατικά non COVID και ΜΕΘ nov COVID. Πρέπει το ΕΣΥ να ενισχύεται και θα ενισχύεται καθημερινά. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δίνουν καθημερινά περισσότερες κλίνες για COVID για να ανταποκριθεί το σύστημα».
Είμαστε προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ότι αν όλοι συστρατευθούμε, στη γραμμή ότι έχουμε λίγο ακόμα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία (της αγέλης) σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ευάλωτου πληθυσμού αυτό μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο λοκντάουν» δήλωσε η κ. Ράπτη.
«Ο μεταλλαγμένος ιός προσβάλλει ταχύτερα συμπολίτες μας, σήμερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και πολίτες κάτω των 50 ετών» τόνισε η υφυπουργός.
Ολες οι Ειδήσεις
- Εθνικό Λαχείο: Σε καταστήματα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης οι δύο τυχεροί που κέρδισαν από 500.000 ευρώ – Στις 7 Ιουλίου η πρώτη κλήρωση της νέας έκδοσης
- Κατερίνα Λιόλιου για τον σύντροφό της: Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι σε σχέση και δεν θέλω να το κρύβω (βίντεο)
- Βαριά «καμπάνα»: Πρόστιμο 3.250 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος σε 21χρονο που πήγε να ξεφύγει από το μπλόκο της Αστυνομίας στη Βουλιαγμένης – Βίντεο
- Κ. Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Προτεραιότητα να ανακτήσουμε τα χρήματα – Έλεγχοι πριν την πληρωμή για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία
- Τζάνειο: Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της 62χρονης γυναίκας μετά τη λανθασμένη μετάγγιση αίματος – Οι γιοί της εξετάζουν τη δωρεά οργάνων
- Δέσποινα Γιαννακοπούλου: Φιγούρα δυναμικότητας και ανδρισμού ο πατέρας μου, αλλά όταν είμαστε μόνοι μας είναι απλά ο μπαμπάς μου (βίντεο)
- ΥΠΕΚΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν υπάλληλοι και εργοδότες για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μέσα από 16 ερωτοαπαντήσεις
- O Τράμπ εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz», ένα κέντρο κράτησης μεταναστών – «Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες και φίδια»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook