Το ΥΠΕΣ δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών – Καμία σχέση η υπόθεση με την επιστολική ψήφο, είπε η υπουργός Εσωτερικών για το θέμα που έχει ανακύψει με την αποστολή email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ σε απόδημους Έλληνες.

«Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά στην υπόθεση», που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Δήλωσε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τα email και ακολούθως ανέφερε ως προς το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών και συμπλήρωσε ότι: «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».
Είπε πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ενώ ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

Παράλληλα, η υπουργός διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο, είτε σε υποψήφιους, είτε σε κόμματα.

Ξεκαθάρισε δε πως, παρότι το Υπουργείο δεν παρέχει email σε κανέναν υποψήφιο και παρότι η κ. Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι δεν έχει λάβει λίστα με email από το υπουργείο, έχει ήδη δοθεί οδηγία, από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και ευρύτερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook