Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς, καθώς η Αττική και άλλες περιοχές της χώρας εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο» σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, με το σύστημα υγείας να ασφυκτιά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση, ενώ συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο και Ελπίς σήμερα το μεσημέρι δεν είχαν διαθέσιμες κλίνες εντατικής για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας η χωρητικότητα του συστήματος δεν ξεπερνούσε τις 12 κλίνες.

Όπως αποφασίστηκε, αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα, ενώ αύριο το απόγευμα αναμένεται να παρουσιαστεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο συμπεριλαμβάνει τα εξής μέτρα:

– άμεση ανάπτυξη 70 κλινών ΜΕΘ με στόχο να φτάσουν τις 340
– τέλος στις διακομιδές από άλλους νομούς
– άνοιγμα κλινών σε Χαλκίδα, Κόρινθο, Λιβαδειά
– μεταφορά των non-covid περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι στο σχεδιασμό εντάσσεται και το Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook