Στέφανος Κασσελάκης: Να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας
«Έχουμε την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας»
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες του Πύργου Ηλείας στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, έχοντας την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Κατόπιν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε την Αμαλιάδα και το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το μουσείο και συμπλήρωσε:

«Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά -εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών- έχουμε λοιπόν την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Άλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε “ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”. Άρα λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πανσερραϊκός – Κηφισιά 1-2: Ο Θεοδωρίδης έφερε την ανατροπή και οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση για την παραμονή στη Super League
- Καιρός – Κολυδάς: Στους 25 – 30 βαθμούς η θερμοκρασία το επόμενο 10ημέρο – Δείτε που θα εκδηλωθούν βροχές
- ΕΡΤnews: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Κρατικές Δομές Πρόνοιας, μέρος Β’» – Κυριακή 10.05.2026, στις 23:00
- ΕΡΤ1 – Στη Λευκάδα η εκπομπή «Ό,τι Αξίζει» με την Ίνα Ταράντου – Κυριακή 10.05.2026
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
- Η Σία Κοσιώνη μετά το τελευταίο δελτίο της στον ΣΚΑΪ: «Η δουλειά μας είναι άγρια και άδικη πολλές φορές» – H έκπληξη του Κώστα Μπακογιάννη
- Τα 6 UFO που είδαν οι Αμερικανοί πιλότοι πάνω από το Αιγαίο – Τι δείχνουν βίντεο και έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο
- Happy Traveller στο Μπουένος Άιρες Το Β’ Μέρος, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook