«Η κυβέρνηση είχε επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανέμελος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας...»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας και τα «έξυπνα μέτρα», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Το ξέρετε ότι έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown ολόκληρης της Ευρώπης;» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι ενώ διανύουμε τον πέμπτο μήνα lockdown, τα κρούσματα αγγίζουν τα 3000 τη μέρα και το ΕΣΥ στην Αττική είναι υπό κατάρρευση με πληρότητα 100%.

Ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.#Βουλη #Vouli

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, March 4, 2021

«Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν πέντε συνεχόμενους μήνες lockdown. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάτι δεν κάνουμε καλά. Δεν μπορεί να συνεχίζετε διαρκώς να δίνετε συγχαρητήρια στον εαυτό σας, ενώ έχουν καταστραφεί η δημόσια υγεία, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η οικονομία» τόνισε.

«Αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο και συνεχώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μια κρύο μια ζέστη, η στάση της κυβέρνησης. Μέχρι και προηγούμενη εβδομάδα αυτό που έβγαινε από δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν ότι σε λίγο ανοίγουμε. Και τώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβρη» παρατήρησε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια, μία ημέρα αφότου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι περιορίστηκαν στην πραγματικότητα στην ένταξη του στρατιωτικού νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ στη μάχη. «Το δημόσιο κάνει δώρο στο δημόσιο;» αναρωτήθηκε. «Να αγγίξετε μια φορά τους ιδιώτες» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν ανέγγιχτες και Covid-free.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον κωδικό 6 για τη σωματική άσκηση, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πότε η κυβέρνηση είχε επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις. «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανέμελος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αλλαγές στο 4, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα στέλνει αστυνομικούς να συνοδεύουν όσους πηγαίνουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, για να διαπιστώνουν εάν λένε αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε το περιβόητο γλέντι στην Ικαρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεσήκωσε την κοινωνία. Αναφέρθηκε δε στην απάντηση του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου προχθές, που υποστήριξε ψευδώς ότι όταν έγινε το γλέντι στην Ικαρία δεν υφίστατο διάταξη που να απαγορεύει το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες. «Μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;» σημείωσε και κατέθεσε στα πρακτικά το απόσπασμα από την εφημερίδα της κυβέρνησης που όριζε ρητά ότι απαγορεύονται αυτές οι επισκέψεις.

Χρησιμοποιείτε την πανδημία ως ευκαιρία για να κάνετε πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έκανε έκκληση για ένα κοινό πολιτικό μέτωπο. Σε αυτά τα πλαίσια ζήτησε τον διορισμό ενός υπ. Υγείας που να χρήζει κοινής αποδοχής, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε.

Επίσης, μίλησε για «τακτική της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για να δημιουργήσει ένα πλιάτσικο το δημόσιο χρήμα και να επιτύχει απόλυτη μιντιακή κυριαρχία. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις απευθείας αναθέσεις».

«Το πιο χυδαίο απ’ όλα», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας, «είναι αυτό που γίνεται με τους εμβολιασμούς. Διαφορά κομματικά στελέχη της ΝΔ εμβολιάζονται εκτός σειράς, όπως δείχνουν οι δεκάδες καταγγελίες. Αποκορύφωμα αποτελεί, αυτό που έγινε στο κέντρο πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη όπου κομματικά στελέχη της ΝΔ πήραν τη σειρά παιδιών με αναπηρία. Αυτό φανερώνει μια κουλτούρα και νοοτροπία εντός της κυβέρνησης».

Με πληροφορίες από την ΑΥΓΗ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook