Σχοινάς: Η πανδημία ένωσε την Ευρώπη – Έχουν διασφαλιστεί 2,6 δισ. δόσεις εμβολίων
«Η απάντηση μας στην κρίση αποτελεί ένα πρωτοφανές άλμα ενοποίησης και αλληλεγγύης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σήμερα το πρωί, σε ειδική συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης της Βουλής.
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της ΕΕ στη «μάχη» με την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Σχοινάς έκανε λόγο για «ένα μικρό θαύμα» που «πετύχαμε όλοι μαζί», ενημέρωσε ότι έχει εμβολιαστεί το 20% των Ευρωπαίων πολιτών και επισήμανε πως “η Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρηματοδότησε την έρευνα και την παραγωγή των εμβολίων και διαθέτει τον πιο ολοκληρωμένο ελεγκτικό μηχανισμό ασφάλειας και αδειοδότησής τους, έχει διασφαλίσει σήμερα 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις από 6 διαφορετικές εταιρίες, με όλους τους Ευρωπαίους να έχουν ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτά».
«Όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους, μόνο κάποιος αρνητικά προκατειλημμένος δε δύναται να αναγνωρίσει τι πέτυχε έως σήμερα η Ευρώπη των 27. Ή το τι θα συνέβαινε αν τα Κράτη Μέλη ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιός θα πρωτοαγοράσει εμβόλια» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αναφέροντας ακόμα ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί «ένα νέο πακέτο για την ασφαλή επανέναρξη των μετακινήσεων, εξετάζοντας και συγκεκριμένα το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού – μια πρωτοβουλία στην οποία η Ελλάδα πρωτοστάτησε», όπως είπε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κ. Σχοινάς στάθηκε και στην «θωράκιση της οικονομίας» από τις συνέπειες της πανδημίας, «αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευελιξίες του προσωρινού πλαισίου για τους κανόνες ανταγωνισμού, καταργώντας τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και στηρίζοντας την απασχόληση μέσω του προγράμματος SURE, το οποίο παρέχει στήριξη στην Ελλάδα ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ». Επίσης αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027, σημειώνοντας πως η Ελλάδα «θα είναι η 4η πιο ευνοημένη χώρα, αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας της», καθώς τα χρήματα που θα εισπράξει, θα αποτελέσουν «μια μοναδική ευκαιρία για τόνωση της ανάπτυξης και εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας, διπλασιάζοντας σχεδόν το ετήσιο ποσό των δημοσίων επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια».
Ο τρόπος που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση και τα παρεπόμενα είναι υποδειγματικός για το μέγεθος και τις υποδομές της, είπε ο κ. Σχοινάς. Η συνολική στάση υπευθυνότητας που επιδεικνύει η χώρα, σε συνδυασμό με το πειστικό και λειτουργικό σχέδιο για την ανάκαμψη δε διαφεύγουν της προσοχής των Ευρωπαίων – και όχι μόνον – εταίρων μας. Και αυτή είναι μια ακόμη κατάκτηση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αστυνομικός καταγγέλλει συνάδελφο και πρώην σύντροφό της για ξυλοδαρμό μέσα σε νυχτερινό μαγαζί – «Έχει απειλήσει τη ζωή μου» (βίντεο)
- «The Wall»: Δύο αδελφικοί φίλοι ζουν μια συναρπαστική εμπειρία μπροστά στον «τοίχο» – Απόψε στις 21.00 στον ΣΚΑΪ (Τρέϊλερ)
- «Η Ζωή σου Όλη»: Η Χριστίνα Βίδου συναντά τη Γεωργία Καλτσή και τον Άγγελο Πεντάρη – Απόψε στις 22.45, στον ΣΚΑΪ (Τρέϊλερ)
- Ο Μανώλης Μητσιάς μιλά στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου στο «Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7» – Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025
- «Φως στο Τούνελ»: Πρεμιέρα με κατάκτηση κορυφής στην τηλεθέαση
- O Θανάσης Λάλας είναι ο καλεσμένος. απόψε τα μεσάνυχτα στην εκπομπή «EQ» στο ACTION 24
- «The Voice of Greece»: 2.837.000 τηλεθεατές έγιναν μέλη της πιο αγαπημένης παρέας της ελληνικής τηλεόρασης
- Μενδώνη: Προσβλητικές ενέργειες τα δείπνα στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook