Έφτασαν στο προεδρικό Μέγαρο, οι υψηλοί προσκεκλημένοι των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προκειμένου να παραστούν στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα βρίσκονται υψηλοί προσκεκλημένοι για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Αυτή την ώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραχωρεί δείπνο στους καλεσμένους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι επίσημοι καλεσμένοι της χώρας μας είναι ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα από τη Βρετανία καθώς και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την προσφώνησή της, η Κυρία Σακελλαροπούλου, αφού καλοσώρισε τους υψηλούς προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη χώρα μας, τόνισε ότι οι λαοί μας διατηρούν μακρά φιλία και δεσμούς ισχυρούς από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού Κράτους.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η συμβολή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας, στον αγώνα υπήρξε σπουδαία και υπενθύμισε ότι το φιλελληνικό κίνημα παρείχε συνεχή υποστήριξη, υλική και ηθική, ενώ παρατήρησε ότι μεγάλες μορφές του πνεύματος και των τεχνών ύμνησαν την εξέγερση των Ελλήνων και επηρέασαν ριζικά την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και την Αμερική. «Διαμορφώθηκε μια φιλελληνική συνείδηση που διέκρινε στην απελευθέρωση της χώρας μας ένα μείζον γεωπολιτικό και πολιτειακό γεγονός» τόνισε η Πρόεδρος.

Με θερμά λόγια, ο πρίγκιπας Κάρολος, αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ο Κάρολος, ανέφερε στα ελληνικά: «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!». Ο ίδιος έκανε εκτενείς αναφορές στις σχέσεις του, αλλά και της οικογένειάς του με την Ελλάδα.

Τι περιλαμβάνει το μενού του δείπνου

To ψάρι θα κυριαρχήσει στο γεύμα που θα παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

To γεύμα θα παρατεθεί το βράδυ της Τετάρτης και το μενού θα επιμεληθεί ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου.

Κακαβιά στο πρώτο πιάτο

Το μενού θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Κιμάς γαρίδας και χριστόψαρο

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο και κρασιά

Το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών. Μάλιστα ο «Αποσπερίτης» είναι ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook