Νοτοπούλου για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Χρειάζεται στρατηγική για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στον τουρισμό
«Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό για να προλάβουμε τις εστίες υπερμετάδοσης» υπογραμμίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη να χαραχτεί μια νέα στρατηγική για τον τουρισμό, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως υπογράμμισε η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η ανησυχία του κόσμου του τουρισμού, επιχειρηματιών και εργαζομένων είναι τεράστια, καθώς φέτος, όπως οι ίδιοι λένε, δεν ξεκινούν από το μηδέν αλλά από το μείον, με συσσωρευμένα χρέη και δυστυχώς, πάλι χωρίς σχέδιο.
Όπως εξήγησε η κυρία Νοτοπούλου, ο τουρισμός έχει δεχθεί παγκοσμίως ένα τόσο μεγάλο πλήγμα, το οποίο θα μας πάρει πάρα πολύ καιρό για να ανακάμψουμε. Άρα, αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, σε έναν τομέα που έχει παραλύσει κυριολεκτικά, είναι να υπάρξει μία νέα στρατηγική για τον τουρισμό, για ασφαλή επανεκκίνηση αλλά και για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν είναι χριστούγεννα ούτε Πρωτοχρονιά για να πετάμε πυροτεχνήματα». «Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα σχέδιο. Βλέπουμε μία λαθροχειρία από πλευράς του Πρωθυπουργού που δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να ανοίξει με ασφάλεια τον τουρισμό. Είναι μείζον ζήτημα για την οικονομία» συμπλήρωσε η κυρία Νοτοπούλου.
«Είναι σημαντικό ότι τώρα η ΕΕ, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αρνητικό τεστ κατά την έξοδο. Να ανοίξουμε με ασφάλεια, να διατηρήσουμε και την ααφάλεια του προορισμού. Ένα ισχυρό brand name, το να είσαι μία ασφαλής χώρα, προσελκύει πολύ περισσότερους τουρίστες και ταξιδιώτες που θα νιώσουν ασφαλείς για το ταξίδι τους», επισήμανε ακόμη η κυρία Νοτοπούλου, προσθέτοντας πως: «Το υπουργείο Τουρισμού βγάζει ανακοινώσεις μεταφράζοντας εσφαλμένα το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού για να δημιουργεί εντυπώσεις».
«Χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έτσι ώστε να προλάβουμε τις εστίες υπερμετάδοσης», επισήμανε τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Εξελίξεις Τώρα»: Ρεκόρ τηλεθέασης και πρωτιά το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Σεπτεμβρίου
- Οι ταινίες του «Μικροφίλμ» της ΕΡΤ ξεχώρισαν στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
- «MEGA Σαββατοκύριακο»: Πρωτιά στην τηλεθέαση το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου
- Αρχείο της ΕΡΤ – Εξαιρετικά αφιερώματα με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό – Από τη Δευτέρα 14 έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Στην πρώτη θέση της τηλεθέασης την εβδομάδα 7-11 Σεπτεμβρίου
- Χανιά: Στην εντατική βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του
- Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορούνται οι δύο γιατροί για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη μετά τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φώς
- Τεχνητή νοημοσύνη, εξωστρέφεια και νέες αγορές – Οι 19 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Allwyn Forward σχεδιάζουν την επόμενη μέρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook