«Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες» για το άνοιγμα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση...

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω από την επιτροπή των επιστημόνων. Όπως είναι ήδη γνωστό, μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Πάντως, ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων, «ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν».

Στο παραπάνω, σχολίασε, «θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και διενέργεια τεστ».

Αναφερόμενος μάλιστα στα self test, είπε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια.

Ο υπουργός τόνισε πως για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξει του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «συστηματικά και με όποια πρόφαση και δικαιολογία έχει, δημιουργεί συνθήκες fake news» και «ψευδείς εντυπώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook