Στόχος είναι να ανοίξουν ορισμένες τάξεις στις 12 Απριλίου δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως διευκρίνισε, προτεραιότητα δίνεται στο Λύκειο και κύριο εργαλείο στην προσπάθεια θα είναι τα self test.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθεί το συνολικό πλαίσιο για τα self test και πρόσθεσε ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν προτεραιότητα στην παραλαβή τους από τα φαρμακεία.

Η κα. Πελώνη χαρακτήρισε τις αλλαγές στο μείγμα των μέτρων, ως μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης, με στόχο την καλύτερη εφαρμογή τους και υπογράμμισε: «Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Όσον αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυσή του ειδικά στην Αττική.

«Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 Μ.Ε.Θ. covid. Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ στα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ιπποκράτειο», «Ελπίς» και «Κωνσταντοπούλειο», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας από τους οποίους πάνω από 607 χιλιάδες και με τις δύο δόσεις και πρόσθεσε ότι «αύριο Παρασκευή, 2 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 65-69. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες».

Τέλος, έπειτα από σχετική ερώτηση τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook