Στο άνοιγμα των Λυκείων και για τις τρεις τάξεις και όχι μόνο για την Γ', σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, καταλήγει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η πλειοψηφία των ειδικών ψήφισε υπέρ της επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες των Λυκείων της χώρας, με το σενάριο να «κλειδώνει» για την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Η εισήγηση της κυβέρνησης ήταν να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου και όχι μόνο η Γ’ τάξη. Και αυτό διότι θεωρείται δύσκολο να κάνουν οι καθηγητές δια ζώσης τα μαθήματα της Γ’ και μέσω τηλεκπαίδευσης εκείνα των άλλων τάξεων του Λυκείου.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου, αναμένεται μαζί με τον Βασίλη Κικίλια να παρευρεθεί σήμερα και η Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια, δεδομένου ότι η χρήση των self test από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μπορεί να συνδράμει την ασφαλή λειτουργία.

Πάντως, υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν στις περιοχές που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη. Συζητείται εξάλλου από ορισμένους επιστήμονες η πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία κατά περιοχές ανάλογα με το ιικό φορτίο που τις επιβαρύνει.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί από την πλευρά τους φαίνεται πως είναι επιφυλακτικοί. Συγκεκριμένα θεωρούν πως η πανδημία αυτή τη στιγμή φτάνει στην κορύφωσή της και θα ήταν παράτολμο θα ανοίξει ακόμα μία δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως, εφόσον αν και εφόσον επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των Γυμνασίων μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου και για μία μόλις εβδομάδα, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες του Πάσχα, διαφορετικά το άνοιγμα των γυμνασίων θα παραπεμφθεί αμέσως μετά την επάνοδο από τις πασχαλινές διακοπές τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διακοπών του Πάσχα φέτος δεν θα γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως έγινε πέρυσι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook