Ερωτηματικά προκάλεσε η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του προγράμματος του για «τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας»...

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας

Την Τρίτη 13 Απριλίου, στις 18.00, παρακολουθείστε, διαδικτυακά, την εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο “Οικονομία – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή – Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης”.

Το σχέδιο παρουσιάζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας και συνομιλεί με τους: Δ. Αυγητίδη, Αιμ. Αυγουλέα, Λ. Κατσέλη, Γ. Καββαθά, Κ. Μίχαλο και Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Όσοι πρόλαβαν να περιληφθούν στην τελική λίστα, για συμμετοχή στην εκδήλωση μέσω ZOOM, έχουν ήδη λάβει email με τις οδηγίες σύνδεσης. Τα υπόλοιπα μέλη του iSΥΡΙΖΑ, μπορούν να δουν ζωντανά την εκδήλωση στις σελίδες του Αλέξη Τσίπρα, στο Facebook και το Youtube».

Με το παραπάνω email ενημερώθηκαν τη Δευτερα το πρωί οι πολιτικοί συντάκτες για τη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως στα λεγόμενα …δημοσιογραφικά πηγαδάκια σχολιάστηκε έντονα το γεγονός πως από αυτή θα λείπει ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην εκδήλωση της Τρίτης, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, θα μιλήσουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, η Λούκα Κατσέλη (αρμόδια για το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας) ο καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Αιμίλιος Αυγουλέας, ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Δημήτρης Αυγιτίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είναι εδώ και μήνες ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά έχει αναλάβει τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με αρμοδιότητα την Οικονομία. Άλλωστε, ήταν αυτός που έκατσε στην …καυτή θέση του υπουργείου μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, του αναγνωρίζεται η επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου λένε πως οι ομιλητές της Τρίτης έχουν θεσμική ιδιότητα (είναι οι αρμόδιοι τομεάρχες) και δεν υπάρχει καμία κόντρα ή διαφωνία ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται ως ο επικεφαλής της «Ομπρέλας», η οποία συχνά ασκεί αντιπολίτευση …από τα αριστερά στην ηγεσία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως ούτε ο Παύλος Πολάκης ήταν στην παρουσίαση του προγράμματος για την Υγεία, παρότι ήταν για μια πενταετία σχεδόν ο αν. υπουργός της κυβέρνησης.

Από την άλλη, η παρουσία τεχνοκρατών εκτός κόμματος ήταν αναμενόμενη, αφού αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον το πρόγραμμα και οι προτάσεις αποκτούν άλλη βαρύτητα με επιστημονική -μη κομματική- τεκμηρίωση και δεύτερον όλη η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο διεύρυνσης και ανοίγματος στην κοινωνία. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην παρουσίαση του προγράμματος για την Υγεία, όπου είχε συμμετάσχει και η Αθηνά Λινού (πρώην υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ…).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook